Hava Durumu

Süslü sözler değil, icraat bekliyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2015 14:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2015 14:55

Süslü sözler değil, icraat bekliyoruz

Mecliste gündem dışı olarak söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı. Sucu,  Karda, kışta, sıcakta, yağmurda çalışan basın mensubu arkadaşlarımızın derken  gerçekleri dile getirdi.

 Karda, kışta, 40 derece sıcakta siyasilerin peşinde koşturuyoruz. Bugün herkes duygu yüklü cümlelerle 10 Ocak çalışan gazeteciler günümüzü kutluyor. Ertesi gün, yüzümüze bakan yok.

Bu süslü cümleleri kuranlar gazetecilerin hangi şartlarda çalıştığını, yaşamını idame ettirdiğini bilmeyen yoktur. Gazetecilerin yaşadığı zorluklar her platformda dile getiriliyor. Ama patronların, dernek başkanlarının çekişmeleri yüzünden çalışanların şartları düzelmiyor.  Bugün emekçi pek çok arkadaşım ev sahibi değil. Ev sahibi olması da bu piyasa şartlarında mümkün değil.  

Süslü cümlelerle çalışan gazetecilerin gününü kutlayan siyasilere çağrımdır. Özellikle şehrimizin belediye başkanlarına sesleniyorum. Sizlerden bedava bir şey beklemiyoruz.  Uygun koşullarda ev sahibi olmak için gereken yolu gösterin.

Birçok meslek grubu için bunu yaptınız. Ama gazeteciler için uygun koşullarda ev yapılması gündeme gelince hep bir şeyler çıktı. Maalesef bunda gazete patronlarının payı büyük, bizim sizlerden isteğimiz patronlar için yapmıyorsunuz. Bunun için sürekli patronların bir araya gelmesini  istemeyin, gelemiyorlar.

Çalışan gazeteciler için yapıyorsunuz. Bizlerin şartlarını biliyorsunuz. Uygun peşinat, uygun taksitlerle  ev sahibi olmanın yolunu açın. Biz çalışan gazeteciler olarak, süslü cümleler duymak değil. İcraat istiyoruz.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.