Hava Durumu

Suyun önemi bilmiyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2014 23:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2014 23:28


Her yıl, ilköğretim okullarında suyun canlılar için önemini anlatan kompozisyon yarışmaları düzenlenir. Bu yarışma ile de suyun tasarruflu kullanılmasına dikkat çekmek amaçlanır.
Su hayattır. İnsan organizmasının önemli bir kısmı sudan meydana gelir. Kan dolaşımının olabilmesi, vücudun zararlı maddelerini atabilmesi için hep suya ihtiyaç vardır. Dünyamızın 3/4 'ünü Su kaplamaktadır. Vücudumuzun % 60'nı su teşkil etmektedir.
Nüfusun hızla artması, buna karşılık su kaynaklarının sabit kalması, havaların kurak gitmesi sebebiyle su ihtiyacı her geçen gün artıyor.
Buna rağmen suyun önemini hala farkedemediğimizi düşünüyorum. Her yaz aynı şey oluyor. Eline hortumu alan, bahçe sular gibi ya dükkanının önünü yıkıyor. Yada evinin önünü, bu nasıl bir temizlik anlayışıdır, bilmiyorum.
Dükkanınızın, evinizin önünü temizlerken kaldırımlara biriken sular yoldan geçen insanların üzerine sıçraması, sizi rahatsız etmiyor. Vatandaş bahçe suluyor. Büyük ihtimalle sulama yaptığı apartmanın görevlisiydi. Bahçeyi sulamayı bırakmış, caddeye su tutuyor. Bunun mantığı nedir? Lütfen birisi bana anlatsın.
Yada evini temizlerken balkonun demirlerini köpükleyip, sonra hortumu açıp köpüğünü gidermek, bu arada alt komşularınız bu davranışınızdan rahatsız oluyor mu diye düşünüyor musunuz?
Öyle yapınca dükkanınız, evinizin önü, balkon demirleri daha mı temiz oluyor?
Neden birey olarak, suyun bilinçli kullanımını sağlamıyoruz?
Mesela,bahçenizi buharlaşmanın az olduğu sabah ve akşam saatlerinde sulayarak su tasarrufu yapabileceğinizi yada hortum yerine kova ile sulayarak su tasarrufu yapabileceğinizi düşünmüyoruz?
Sebze ve meyvelerinizi akar suyun altında yıkamak yerine, bir kabın içinde yıkayın. Yıkama sularını daha sonra çiçeklerinizi sulamak için tekrar kullanmıyoruz?
Kaldırım ve yerleri suyla yıkamak yerine çalı süpürgesiyle süpürmüyoruz?
Hadi suyun bu şekilde kullanılmasından rahatsız değilsiniz, hiç olmazsa çevreye verdiğiniz rahatsızlığı önemseyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.