Hava Durumu

Teşhis belli, sıra tedavi de…

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2014 15:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2014 15:56

Bahar Tv “ Hafta’ya Bakış”‘ programında ‘CHP NEDEN KAYBETTİ?’, ‘NE YAPILMALI’ konusunda konuşacağımızı belirtmiştim. Konuşuldu ve teşhis belli, sıra tedavi de…

Önceki gün akşam yayınlanan programa benimle birlikte, CHP Şehitkamil Meclis Üyesi Hurşit Yıldırım, ADD üyesi İsmail Tümer, CHP üyesi Atilla Kılıç,Şahinbey Belediye eski meclis üyesi Nihat Bencan, Oğuzeli Belediye Başkan aday adayı Nihat Öztürk  katıldı .

Adaylar tespit edilirken, il ve ilçe örgütlerinin değil de, Genel Merkezde oluşturulan  komisyon tarafından belirlenmesi ve sonraki süreçte adaylar, için örgütün ikna edilmeye çalışılması,  sonrasında  Belediye Meclis üyeleri seçimlerinde yaşanan tatsız olaylar motivasyonu bozulmasına, küskünlüğe sebep olduğu ortak kanıydı.

Çalışmalar sırasında yapılan mahalle ziyaretlerinde , adayın tokalaşıp geçmesi ve partililerin arkasında yürümesi doğru bir çalışma yöntemi olmadığını seçim sonuçları ortaya koydu.  Çalışmaların daha verimli hale getirmek için, evlere girip, bire bir insanların sorunlarını dinlemek ve sorunlarına çözüm önerisi sunulması gerekiyor.Diğer türlü  çalışmayla seçmeni ikna edemeyince, içine sinmese de mevcut iktidar partisine oyunu  vermeyi tercih ettiğini  gözlemledik. Mahalleye girip, sorunları dinleyip, çözüm önerileri sunulmadan, tokalaşıp yürümenin  verimli bir çalışma olmadığı görüldü.

Biz gazetedeki ekibimizle, dönem dönem Şahinbey ilçe yöneticisi 2 arkadaşımda bizimle anket çalışmalarına katıldı. Bizim ekibimizle yaptığımız çalışma, mahalle sakinleriyle konuşup, dertlerini, sorunlarını dinleyip önerilerde bulunmamız bu arada fikrini aldığımızda yaptığımız konuşmalarla daha çok kişiyi ikna ettik.

Kadın ve gençleri parti çalışmalarına daha çok dahil etmek ve bu sayıyı arttırmak için çalışma yapılması gerektiği de doğru bir tespit diye düşünüyorum. Ama gençlerin de sadece aday olmak için gelip, seçilemezse bir daha partiye uğramaması da doğru bir yaklaşım değil. Önce biraz emek harcamak gerekiyor.

Belediye başkan adayları ve Belediye meclis üyesi adaylarının eşleri de bir kadın kolları üyesi gibi aktif çalışmalarda yer almasının sağlanması, çalışan partili kadınlar için motivasyon olur, diye düşünüyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.