Hava Durumu

Türk Olmak Şereftir

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2013 20:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2013 20:36

Kemal Doğanay’ın kaleme aldığı bu yazıyı çok beğendim. Daha çok kişinin okuması ve üzerine düşünmesi için kendi okuyucularımla paylaşmak istedim.

Beşir Ayvazoğlu Türk Olmak isimli makalesinde;

'Dedesi Polonyalı diye Nazım Hikmet'i Türk Edebiyatından ihraç mı edelim?..Ahmet Haşim, babası tarafından İstanbul'a getirildiğinde Türkçe bile bilemiyordu; Ama Türkçenin en has şairlerinden biri değil midir?'

'Mehmet Akif'te Türk!tür amma Arnavut.

Şimdi İstiklal Marşı'mızın şairini (Türk ırkından olmadığı için)Türk saymayacak mıyız?'diyor!

Prof.Dr.Yasin Aktay,Bayburt'ta katıldığı panelde bir soru üzerine;' Türk dediğin bir sentezdir.Türk diye bir ırk yoktur,demiş.'

Ben daha öncede yazdım;

---Adam Türk Toplumu'na hitap ediyor.Türkçe konuşuyor,sorulan Türkçe soruya yine Türkçe cevap veriyor.Demek ki bu işte bir yanlışlık var?..Türkçe okuyan,Türkçe yazan,Türkçe konuşan birinin kimliğini inkar etmesi düşünülemez!Öyleyse burada anlaşılamayan ya da açıklanamayan bir ifade eksikliği var.Eğer öyle değil de;Türk ırkı vardır.Türk Milleti de en büyük bir millettir deseydi ve buna bağlı olarak ancak dünyada saf ırk kalmamıştır.Türkler de öyledir.Her ırktan ve milletten bize insanlar katılmıştır.Her millette olduğu gibi bizde de artık sentez oluşmuştur.Kısacası;Kendini Türk sayan herkes Türk'tür, açıklamasıyla sözünü bitirseydi,bu karşı çıkmalara ve münakaşalara asla meydan verilmeyecekti.

Her insan kimliğiyle gurur duymalı.Biz de Türk Olmakla Şeref duymalıyız.Kim nasıl anlarsa anlasın ve ya nasıl yorumlarsa yorumlasın.

Allah,her insanı bir anadan ve babadan yaratmış.Yaratırken de kimseye sorulmamış.Hangi milleti ya da hangi dini seçeceksin diye?..

O profesör de açıklama yaparken bunlara dikkat etmeli ve yanlış anlaşılmaları ortadan kaldıracak bir açıklama yapmalıydı.Yapmadı ve sustu.Bu da fitneye meydan verdi.

Böyle akademisyenler konuşurken,konuşmalarına mutlaka dikkat etmelidir.

Yunusun dediği gibi;

'Söz ola kese başı

Söz ola bitire savaşı

Söz ola ağılı aşı,

Bal ile yağ ede bir söz..'

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.