Hava Durumu

Ucuz Pazaryeri…

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2021 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2021 00:05

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Lirası’nın değer kaybıyla ülkenin “komşularının ucuz pazar yeri” haline geldiğini söyledi. Haksız da sayılmaz. Baksanıza haber bültenlerinde komşu ülkelerden alışveriş için gelenleri izliyoruz.

Dün sabah dinlediğim radyo programında, İranlıların yeni yıla Van’da gireceğini ve Van’daki otellerin tamamen dolduğunu öğrendik. Esnaf adına seviniyorum.

 Peki, biz yeni yılda ne yapacağız?

 Gidişata bakılırsa ancak PTT (Pijama,Terlik, Televizyon).

**

Para birimimizin değer kaybı komşu ülkelerin vatandaşlarına ucuz alışveriş fırsatı oldu. Bulgaristan vatandaşları Edirne’ye, Türkiye’nin doğu komşuları Gürcistan, İran ve Azerbaycan gibi ülkelerin vatandaşları ise Iğdır, Artvin ve Van’da günübirlik arabalarını tıka basa dolduracak şekilde alışveriş yapıyor. O bölgenin esnafı için sevindirici, bölge halkı için aynı şeyi söyleyemem. Yabancılar tıka basa araçlarını doldururken, bizim ülkemizin vatandaşları imrenerek bakıyor.

**

 Kurtuluş savaşı sonrasında, tekrar ayağa kalkmaya, savaşın yaralarını sarmaya çalışan genç Türkiye Cumhuriyeti zamanlarında bile paramız bu kadar değersiz olmamıştır.

**

Ülkemizde konuttu da yabancılar alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Haziran 2021 konut satış verilerine göre, Ocak-Haziran döneminde toplam konut satışları yüzde 11,5 azalırken, yabancıya satışlar yüzde 44 arttı. İlk altı ayda yabancılara 20 bin 488 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın haziran ayına göre ise, yüzde 185,3 artarak rekor kırdı.

Yılbaşı için gelenler nedeniyle bazı illerde boş otel kalmazken, yabancılar ülkemizde konut sahibi olurken, biz ne yapıyoruz?

Ucuz Pazaryeri olan ülkemizi sadece izliyoruz…

Çok üzücü…

Elden gelen bir şey yok.

İzlemekten başka ne yapalım?

Ucuz pazaryeri, bizim için çok pahalı…

**

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.