Hava Durumu

Utandık mı?

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2019 02:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 02:14

Öncelikle geçtiğimiz günlerdeAksaray’da otizmli öğrencilerin velilerinin yuhalandığı olayın benim ülkemde yaşanmasından dolayı büyük utanç içindeyim.

Bu çocukların eğitim hakkını ellerinden almaya hakkınız var mı? Özgüvenlerini yıkmaya hakkınız var mı?

Siz böyle davranırsanız, daha neyin ne olduğunu tam anlamayan minikler bu arkadaşlarını ötekileştirmez mi?  Sizi izleyen çocuklarınız büyüyüp anne baba olduğunda kendilerinden farklı olanlara nasıl davranır. Ne görürse, onu yapar değil mi?

Ayrıca,  sizin yada çocuğunuzun engelli olmayacağının bir garantisi var mı?

Gelelim idareciye…

Üstelik bu eğitimci idarecilerden birisinin kadın olduğunu da göz önüne alarak, öğrencileri kaynaştırmak (!) için neler yaptığını değerlendirelim.

Kaynaştırma öğrencilerini kaynaşamasınlar diye ayrı bir sınıf açmış ve sınıfın başına da Otistik tabelası asarak afişe etmişler. Sınıftaki öğrenciler diğer öğrencilerin psikolojilerini bozmasınlar diye (!) sınıfın çıkışını arka kapıdan vermişler.  Otizimli kaynaştırma öğrencilerinin bu sayede ne ön bahçede oynayabilme hakkı, ne de ön bahçeden giriş çıkış hakkı verilmiş. Ve müdür daha yeni görevden alınıyor. Görevden alınınca ne oluyor. Sadece okulu değiştiriliyor. Yaptıkları yanına kalıyor. Muhteşem eğitimcinin(!)

Bu zihniyetteki kişilere eğitimci demeye de utanıyorum.

Birincisi, kaynaştırma demek, engelli öğrencinin diğer öğrencilerle iletişim kurarak onlardan bir şeyler öğrenmesi, sosyal hayata karışması demektir. Böylelikle "normal çocuklar" da engelli bireyler hakkında gerekli farkındalığa ve saygıya sahip olsunlar demektir.

Veliler itiraz etse, okulun idarecilerinin diğer velileri tahrik edeceğine, kaynaştırmanın ne demek olduğunu anlatması gerekmez mi?

Fakat ne yazık ki bizim "normal çocuklarımızın" velileri normal olmadığı için bırakın kaynaştırmayı, bu çocukları yuhalayıp ötekileştiriyorlar! İdarecilerde bunlara destek veriyor.

Şimdi sormak istiyorum. Protesto eden aileler ve idarecilere...

'Otizmli çocukları istemiyoruz' diyerek slogan attınız ya; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü ? Zaten otizmli çocukların ve onların ailelerinin ne düşündüğü, aklınıza geldi mi diye sormuyorum bile, gelse böyle davranmazsınız.

Eğitimde neden istenen seviyeye gelemiyoruz? Neden Avrupa standartlarında yaşayamıyoruz.

Bakış açımızdan olabilir mi?

Ben utandım, peki olayı gerçekleştiren sizler utandınız mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.