Hava Durumu

Yeşil alan yok olacak

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2013 18:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2013 18:27

Bir yeşil alan daha göz göre göre yok olacak. Çamlık Parkı’nda okul yapımı CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık, Ak Partili meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Özel idare ve Milli eğtimin talebi üzerine tahsis edilen alan, Büyükşehir belediye meclisinden 2011 yılında geçmişti. Yeşil alanın katledilmesinin vebali kabul oyu veren meclis üyelerinin üzerinde kalacak. Bir ağaç kolay yetişmiyor. Ama yok etmek için yarım saatlik bir meclis toplantısı yeterli oluyor. Ne diyelim, her şeyin hayırlısı…

Ak partililerin en çok savunduğu şey ise biz sizden daha çok yeşil alanı koruyoruz. Türkiye’nin en büyük parklarından birisini yapıyoruz. Zaten bunu kimse inkar edemez. Yeşil vadi, Şahinler Parkı buralar gerçekten şahane yerler, çok güzel ve zahmetli projeler olduğunu kabul etmek gerekir. Bu kadar büyük kamulaştırmayı göze almak kolay değil. Yaz aylarında Şahinler parkına akşam oturmasına her gittiğimizde ailenin büyükleri “Allah burayı yapandan razı olsun. Akşam çıkıpta bir nefes alıyoruz. Çocuklar rahat rahat oynuyor.”   der. Güzel yapılan her şey halkın gözünde karşılığını bulur.

Bu rahatlığı hissetmek herkesin hakkı. Benim istediğim Düztepe ve civarındaki 14 mahallenin de nefes aldığı, daracık sokaklardaki evlerinden çıktıklarında kendilerini rahat hissettikleri bir alan yok olmasın. Ak Partili yada CHP’li olmak değil mesele, bu uygulamayı hangi parti yaparsa yapsın. Biraz kendinizi vatandaşın yerine koyun.Çamlık parkının içine binalar dikildiğinde Karataş’ta “Allah razı olsun” diyen vatandaş, Çamlık’tan yararlanan mahallelerde ah edecek. Vatandaşın yaşam alanını daraltıyorsunuz. Verdiğiniz karar gerekli olabilir. Ama 2011’de gündeme geldiği iddia edilen bu kararın yanlış olduğunu görüp, hemen yanın başında kentsel dönüşüm yapılan alanda okul alanı ayırmak neden kimsenin aklına gelmiyor. Yada geliyorsa neden uygulanmıyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.