Hava Durumu

Masum ve Mağdur

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2022 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 07:57


O meşhur hikayeyi yeniden hatırlayıp  insanın  ömrü boyunca karşılaşacağı en zor sorunlardan birini kendimize soralım.
Zamanın birinde bir oduncu, ormanda odun keserken  bir yılan görür. Elindeki baltayı kaldırıp yılanın başını vurmak üzereyken bir an göz göze gelirler.  Oduncunun doğa aşkı yılanı öldürmesine mani olmuştur. Yılan da duygulanmış, “Ey insanoğlu, sen bana kıyamadın, ben de sana bir iyilik edeceğim
Biraz sonra ağzında bir altın lira ile gelmiş ve oduncuya uzatmış. “Bundan böyle ömür boyu sana her gün bir altın lira vereceğim.” demiş.
Oduncu her gün o kör kuyunun başına gitmiş, yılandan altınını almış. Birgün oduncu ağır hastalanmış, oğluna "Git kör kuyunun başına ve oğlum olduğunu söyle, yılan sana bir altın verecek" demiş. Yılan, çocuğun   oduncunun oğlu olduğuna kanaat getirince de kuyuya inip altını çocuğa vermiş.
Oğlan kuyudaki altınları düşünerek, o hırsla yılanı öldürmek için  yerden  büyük bir taş alarak yılana fırlatmış, ancak yılanın kuyruğunu koparabilmiş. Yılan da can havliyle dönüp oğlunu sokmuş, öldürmüş. Akşam yaklaşıp da oğlu gelmeyince oduncu iyice telaşlanmış. Hasta yatağından kalkmış, kuyunun başına gitmiş ki oğlu cansız yatıyor. Yılan da o sırada kuyruğu yok ve kanlar içinde ortada görünmüş. Oduncu bu duruma çok üzülmüş. Çok kıymetli oğlu yerde cansız, yıllardır velinimeti olan yılan da yaralı.
Oğlunun yılana yapmak istediğini anlayan oduncu yılandan özür dilemiş; “Oğlum bir hata yaptı gel onu affet, seninle tekrar dost olalım” demiş... Yılan acı acı gülümsemiş. “Çok isterdim ama, sende bu evlat acısı, bende de bu kuyruk acısı varken biz artık dost olamayız” demiş.
Peki şimdi kim daha haklı?
Yani kim daha güçlü kavgasına girmeden ilerleyebilirsek gerçekte düşüncemiz gereken
" hangisi daha haklıdır?"
"Mağdur olan mı masum olan mı?"
Hayatta tıpkı böyle değil mi? Bir zaman mağdur bir zaman masum yaşıyoruz...

Sadece rolleri değişiyoruz. Önümüzde aynı senaryoyu farklı karakterlerle yaratıyorlar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.