Hava Durumu

DÜŞÜNCE GÜCÜ

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2022 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 08:37

Son zamanlarda düşündüğüm her şeyin çok fazla gerçekleştiğini görüyorum. Düşünmek çok yorucu aynı zamanda gün içerisinde en fazla yaptığımız eylem. Düşünce gücü ile iyileşme diye bir kitap okumuştum, ilk başta bana pek mümkün gibi görünmese de duyduğum ya da izlediğim şeyler de üzerine de kendi deneyimim eklenince gerçek olma ihtimalinin yüksek olduğunu gördüm. Beyin tümörü olan bir hasta sürekli hastalığını düşünür ve eninde sonunda öleceği günü bekleyip sonuca odaklanırsa gerçekten de bu durum bir gün başına gelir. Ama hasta olduğunu bilmesine rağmen iyileşme ümidini yitirmeyip, iyileşmek ve güçlenmek için elinden geleni yapan bir hasta olumlu düşünme gücü ile sağlıklı yaşama ihtimalini arttırabilir. Gün içerisinde her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünebiliyorum. Eğer bir şeyin gerçekleşme ihtimali yoksa ben o şekilde görüyorsam gerçekten olmuyor çünkü kendim yapabileceğime inanmıyorum baştan 1-0 geride başlıyorum. Tam tersi imkansız gibi görünse de bazen duruma anlam yükleyip yapabileceğime inanınca durum çok farklı olabilir. Düşünce gücü aslında hayatımızı oluşturan her şey.

 

Düşündüğümüz, hissettiğimiz ve söylediğimiz her şeyi kendimize çekeriz. Yeni biriyle tanıştınız diyelim ilk izleniminiz olumsuz ise bir sonraki görüşmenizde de olumsuz düşünce kalıplarına sahip olduğunuz için kişiye mesafeli olup, olumsuz düşüncelerinizi ve tutumunuzu karşı tarafa yansıtabilirsiniz. Bu durumu değiştirmeniz zaman alabilir. Çoğunlukla denk geldiğim yazı ya da söylemlerden birisi de olumsuz söylemlerden kaçınmak; ben bunu yapamam, bu sefer de başarısız olacağım, zaten ne zaman şans yüzüme güldü ki… Yine etrafımızı tüm olumsuz kalkanlarla kuşatmış oluyoruz ve içeriye olumlu düşünce girmek istese bile izin vermiyoruz çünkü beyin her zaman olumsuz düşünmeye odaklıdır. Olayların iyi yönünden çok kötü yanını görürüz ve ona göre değerlendiririz. Benim gözlemim ancak iç görüsü olan insanlar olayları iki şekilde görüp değerlendirebilir.

 

Hayatta ne istersek gerçekleşebilir sadece kendimize olan inancımızı yitirmemeliyiz. Eğer günlük ruh halim kötüyse düşüncelerimde bu durumdan etkilenip olumsuz deneyimler yaşıyorum ve sonrasında da kötü şeyler hep beni buluyor gibi söylemlerim oluyor, ancak tam tersi olumsuz şeyler yaşasam da biliyorum ki hep böyle devam etmeyecek. Güzel başlangıçlarda düşüncemin olumluya çekilmesi ile beraber gelecek. O yüzden ne istediğimize neyi nasıl adlandırdığımıza dikkat etmemiz gerekir. Ben işe yaramaz birisiyim derseniz işe yarayan şeyler yapsanız bile beyniniz size oyun oynayacak ve işe yaramadığınızı düşündürecek şeyler yaptıracak. Halbuki belki de o gün birisine destek oldunuz, çok önemli bir fırsat elinize geçti, çok az kişinin yaptığı bir şeyi yaptınız… Bir kere beyninize o mesajı gönderdiğiniz için artık olumlu konuşsanız da kendinizi kandırdığınızı içsel olarak hissedecek ve buna göre hareket edeceksinizdir. Düşünce gücü her şeydir, söylediğiniz ve düşündüğünüz her şey size iyi bir hayatta sunabilir, işin içinden çıkamayacağınız bir bataklığa da sürükleyebilir. İnsana verilmiş en önemli özellik düşünmektir. Her uyandığım gün aklımın yerinde olduğunu ve düşünebildiğim için huzur doluyorum.

                                                                                                             KLİNİK PSİKOLOG SERRA YALKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.