Hava Durumu

DEĞİŞİM

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2022 00:05

Değişim çok yönlüdür, kişinin bakış açısına göre değişiklik gösterebilir. Saçını boyatmak, yeni tarz giyinmek, kendi bakımına önem vermek fiziksel değişime örnektir. Fiziksel değişim önemli olduğu kadar ruhsal değişimde önemlidir. Hissetmeye korktuğun duyguyu yaşamaya başlamak olaylara bakış açını değiştirmek, başkalarının kusurlu yönlerini görmek yerine kendi hatalarının farkında olmak değişime açılan sihirli kapıdan ileri adım atmaktır. Kimse kendini değiştirme taraftarı değildir.

 

Değişimi başkalarının farklılık göstermesini bekleyerek, kendimizde kusur görmeyerek, hatayı  hep başkalarında arayarak insanların değişim göstermesini bekleriz. Kendinin farkında olan kusurlu yönlerini gören kişi hayata hep daha olumlu bakmaya başlar. Kendine olan inancı artar. Daha çok çalışır, üretken biri haline gelir, başarabileceğine olan inancı artar. Kendi değişimine adım atmadan başkasının değişmesini beklemek olanaksızdır. Bu değişim sürecinde elbette ki hatalarımız olacak. Hatalardan ders çıkarmak ve kendi yolumuzda ilerleyebilmek bizi biz yapan şeydir.

 

Çevremi değiştiremediğimi fark ettiğimde eksik ne yapıyorum, olaylara bakış açımda ne gibi yanlışlar var, her gün kendimle kalıp bu konu üzerine bir süre düşünüyorum. Bu sayede daha çok olumlu bakış açısına sahip olduğumu, insanları olduğu gibi kabul etmeye başladığımı fark ettim. Eğer değişim süreçlerinde kafama uygun olmayan şeyler varsa  yine kendi tarafımı görerek bu insanlardan uzaklaşmaya başladım.

 

Hayata dair bir amacı olan insanlar başkalarında kusur, eksik yan aramak yerine kendi gelişim süreçlerine yönelirler, kendini sorgular, araştırır, okur, zevk aldığı şeylere öncelik tanır, anlayış için çaba gösterir. Değişim için önceliği kendimize tanımalıyız. Kendi tutum ve davranışlarımızı değiştirmeden başkasının değişmesini beklememeliyiz. Değişim bilinmezliği de beraberinde getirir. Bilinmezlik bazen korku ya da kaygı duymaya sebep olsa da kendi doğrularımız  doğrultusunda ilerleyebilmek için hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Kısacası değişim her şeydir…

                                                                                      KLİNİK PSİKOLOG SERRA YALKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.