Hava Durumu

DİĞER ÜLKELER BİZİ TEHLİKELİ GÖRÜYOR

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2022 09:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2022 09:17

Türkiye’nin gri listeye alınması konusunu biliyorsunuzdur. Size gri listenin hangi ülkelere, neden yer verildiğini birkaç bilgiyle açıklamak isterim. Gri Liste, kara para aklama ve terörün finansmanı konusunda, eksiklikleri bulunan ve risk içeren ülkelerin yakın gözetim altında tutulması anlamına geliyor. Eğer bu listeye alınan ülke, stratejik ve yasal eksikliklerini giderme taahhüdünü takvime bağlayarak, gerekli adımları atarsa, bu listeden çıkarılır. Peki, Türkiye’de gri listede dersek şaşırır mısınız? Türk pasaportu gri listeye alındı.

Türkiye, gözetim altında tutulması gereken ve yüksek risk içeren ülkeler arasına girdiği söyleniyor. Türkiye gri listeye alınıp riskli ülkeler kategorisine girdiyse bunun en büyük nedeni, herkesin bildiği gibi ülkenin demografik yapısının resmiyette de bozulmasıdır.

Yurtdışına giden vatandaşlarımızın ve Güney Kore'ye giden bir Türk vatandaşımızın sosyal medyada çok fazla sorgu ve ekstra işlemlerle karşılaştığını belirttiler. Normalden daha fazla bekletilen vatandaşlar da şaşkındı, bunu duyan bizlerde. Maalesef Türk pasaportunun ve Türk lirasının değeri çok düştü fakat insanlar bunun nedenini halen sorgulamıyor. Ülkemizde artık bir şeyler değişmeli yoksa Türkiye'nin eski itibarı, hiçbir zaman geri gelmeyebilir.

Birden fazla vatandaşımız, yurt dışında gördükleri muameleyi ve mağduriyeti dile getirirken halen araştırmayan insanlar var. Maalesef ki ülkemizde 12 milyona yakın, yabancı uyruklu insan var. Bunların aralarında, Türk pasaportunu, köprü olarak kullanıp diğer ülkelere mülteci olarak kaçmanın derdinde olanlar da var. Diğer ülkelerde artık “sıkı tedbirler” uygulamaya başladı çünkü Türk kimliği altında kimin Türk, kimin yabancı olduğu belli değil. Bir gün yurt dışına çıkmaya çalıştığınızda maalesef ki sizler de ekstra sorgulamalara maruz kalabilirsiniz. Bu kadar mülteciyi ülkeye doldurup vatandaşlık verilirse olacağı buydu. En yakın komşularımıza gitmek için aylarca vize bekliyoruz ama onlar rahatlıkla ülkemize giriyorlar. Takılmamız gereken noktalara takılmalıyız, aksi halde konu sapıyor, her zaman ki gibi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.