Hava Durumu

TÜRK PASAPORTU GRİ LİSTEDE

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2022 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 08:37

Öncelikle sizlere gri listenin hangi ülkelere, neden yer verildiği hususunda bilgi vermek isterim. Gri Liste, kara para aklama ve terörün finansmanı konusunda, eksiklikleri bulunan ve risk içeren ülkelerin yakın gözetim altında tutulması anlamına geliyor. Eğer bu listeye alınan ülke, stratejik ve yasal eksikliklerini giderme taahhüdünü takvime bağlayarak, gerekli adımları atarsa, bu listeden çıkarılıyor. Peki, Türkiye’de gri listede dersek şaşırır mısınız? Türk pasaportu gri listeye alındı. Türkiye, gözetim altında tutulması gereken ve yüksek risk içeren ülkeler arasına girdiği söyleniyor.

Türkiye gri listeye alınıp riskli ülkeler kategorisine girdiyse bunun tek sebebi herkesin bildiği gibi ülkenin demografik yapısının resmiyette de bozulmasıdır.

Güney Kore'ye bir Türk vatandaşımızın ve yurtdışına çıkan diğer vatandaşlarımızın kontrol aşamasında sorgulamada uzun süre tutulması üzerine, dile getirdikleri üzücü bir durumla karşı karşıya kaldık. Normalden daha fazla sorgulanan vatandaşlar da şaşkındı, bunu duyan bizlerde. Türk pasaportunun ve Türk lirasının değerini bu kadar düşüren zihniyeti, desteklemeye devam eden ve onlardan vazgeçemeyen bir kitle var ve maalesef hepsinin de internete erişimi olduğu halde hiçbir şeyi araştırmıyorlar. Güney Kore gibi bir zamanlar savaş döneminde desteklediğimiz ülkeler bile, Türk pasaportunu tanımaz hale geldi. Bu ülkede artık bir şeyler değişmeli yoksa Türkiye'nin eski itibarı ne 2023, ne 2063’de,hiçbir zaman geri gelmeyecek.

Bir çok vatandaşımız, yurt dışında gördükleri muameleyi ve mağduriyeti dile getirirken halen kaynağa takılan insanlar var. Maalesef ki ülkemizde 12 milyona yakın, yabancı uyruklu insan var. Bunların aralarında, Türk pasaportunu, köprü olarak kullanıp, diğer ülkelere mülteci olarak kaçmanın derdinde olanlar da var.

 Diğer ülkelerde artık sıkı prosedürler uygulamaya başladı. Çünkü Türk kimliği altında kimin Türk, kimin yabancı olduğu belli değil...

Bundan sonra yurtdışında herhangi bir ülkeye girişte, Türk pasaportuna sahip kişiler ekstra işlemlere, sorgulara maruz kalacak. Ama iktidar, Avrupa’nın huzur ve selameti ve güvenliği için sığınmacıları Avrupa’ya göndermiyor, kaçakları geri kabul ediyor ve sınırlarda geçişleri kolaylaştırıyor. O yüzden Türkiye’nin gri listeye alınması olası bir durumdu.

Bu kadar mülteciyi ülkeye doldurup vatandaşlık verilirse olacağı buydu maalesef. En yakın komşularımızdan olan Bulgaristan’a girmek için aylarca vize bekliyoruz ama onlar rahatlıkla ülkemize giriyorlar. Takılmamız gereken noktalara takılmalıyız, aksi halde konu sapıyor, her zaman ki gibi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.