Hava Durumu

“Akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yüz Yüze 100 Gün programı çerçevesinde ‘Buluşma ve İstişare Toplantısı’na katıldı. Programda konuşan Bakan Nebati, “Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşetti. Dünyadaki fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24’lerde vergi alıyoruz.“ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz”

Programda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “2. Dünya Savaşı’ndan bu yana dünya ekonomisinin yaşadığı en derin durgunluklarından birine Kovid-19 salgının bir sonucu olarak yakın dönemde birlikte şahit olduk. Bu gelişme karşısında toparlanmaya çalışan küresel ekonomi, geçtiğimiz Şubat ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşıyla yeni bir şok dalgasına maruz kaldı. Diğer taraftan Çin yönetiminin, ortaya çıkan yeni vakalar karşında uyguladığı sıkı tedbirler de tüm dünya ekonomisine tesir ediyor. Halihazırda küresel düzeyde yaşanan arz-talep uyumsuzlukları ve bazı bölgesel faktörler nedeniyle yüksek seyreden enerji ve gıda fiyatları, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve Rusya’nın bunlara karşılık vermesiyle daha da tırmanmıştır. 1970’lerde yaşanan petrol krizinin ardından bugün, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni bir enerji kriziyle karşı karşıyayız.” diye konuştu.

Sözlerine devam eden Bakan Nebati, “Enflasyonu kararlılıkla biz yeneceğiz. Vergi oranlarında büyük ölçüde düşüşler sağladık. Enerjideki artışları asgari düzeyde yansıması için sübvanse ediyoruz. 251 milyar lira vergi gelirinden feragat ediyoruz. Başta çiğ süt, tarımsal desteklerde ciddi artışlar gerçekleştirdik. Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşetti. Dünyadaki fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24’lerde vergi alıyoruz. Pompa çıkış fiyatlarında hemen her akşam haber alıyoruz. Motorin 22 liraya indi manşetlerde yok. Benzin 22 liraya düştü altyazı geçiyor. Sorunlara büyüteçle bakmak, karamsarlık yapmak. Hakkı teslim edin, bu kadar. Petrol umut ediyorum daha da aşağı iner “diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.