Hava Durumu

Beşinci zam yolda…

Geride kalan 6 aylık süreçte 4 kez zam yapılan baklavaya, yeni zam yolda. Baklavalık fıstık fiyatının 600 liraya çıktığını belirten baklavacılar, zammın kaçınılmaz olduğunu dile getiriyorlar. 6 aylık süreçte gelecek 5. Zamla birlikte normal baklava fiyatlarının 450-460 liraya çıkması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Beşinci zam yolda…

Gaziantep’te geçen senenin zam şampiyonlarından baklavadaki fiyat artışı durmuyor.  Fıstık fiyatlarına gelen zamdan dolayı maliyetlere yetişemeyen baklavacılar şubat ayında tekrar zam yapmayı düşünüyor. Fıstık fiyatının 600 olmasından sonra baklavaya zam tekrar gündeme gelirken, baklavacılar da zamma sıcak bakıyor. 
FISTIK FİYATLARINA MÜDAHALE EDİLMESİ İSTENİLDİ
Gaziantep Baklavacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Oda Başkanı Abdulkadir Katmerci, daha önce yaptığı açıklamada, fıstık fiyatlarının durdurulamadığını belirterek, fıstık fiyatlarına müdahale edilmesini istemişti. Katmerci, “Antep Fıstığında taban-tavan fiyat uygulaması için Güneydoğu Birliğin yeniden kurulması gerekiyor.  Fıstık fiyatlarında yaşanan fiyat artışının kontrol altına alınmazsa, fıstıklı ürün üretmeyerek protesto edeceğiz. Süreci yakından takip ediyoruz. Fıstık fiyatlarının kontrol altına alınması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” demişti.
Antep fıstığı fiyatlarına bir standart getirilmesi gerektiğini belirten Katmerci, “Birinci sınıf baklavaya 500 gram, ikinci sınıf baklavaya 300 gram fıstık kullanılıyor. Bir ay önce 500 gram fıstığın maliyeti 200 lira iken şimdi 300 liraya çıktı. Bir ayda yüzde 50 zam geldi.” Açıklaması ile baklavaya zam sinyalini de vermişti.
ZAM YAPMAK ZORUNDAYIZ
Fıstığa gelen zammın satışlarını da etkilediğini belirten baklavacılar, “Her şeye zam geliyor. Biz de yapmak zorundayız.  Şubat ayında tekrar zam yapmayı düşünüyoruz. Normal baklavanın fiyatının 450-460 olacağını düşünüyoruz. Bu zamlar tabii ki satışlarımızı da etkiliyor. Günde 20 tepsi satıyorken şuan 6-7 tepsi satıyoruz” yorumunu yaptılar.
(C.BOZKURT)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.