Hava Durumu

GAÜN’ün Büyük Kütüphane Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) uzun süredir beklenen ve yapılması planlanan Gaziantep Üniversitesi Kütüphanesi Projesi için ilk adım atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GAÜN’ün Büyük Kütüphane Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu

GAÜN kampüsü içerisinde yapılması planlan kütüphane, 18 bin 700 metrekare alandan oluşup yaklaşık 18 bin kişilik kapasiteye sahip. Yeni yapılacak kütüphanede çalışma salonları, bireysel ve özel çalışma odaları, teknoloji ve multimedya odası, görsel-işitsel-basılı materyalleri bulunacak ve öğrencilere 24 saat boyunca ders çalışma imkanı sunulacak. 

“Üniversitemizin Yeni Kütüphanesi Yaşam Merkezi Olacak”

Kurulacak yeni kütüphanenin yerini ziyaret eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, kütüphanenin öğrenci ve akademisyenler için sadece bilgiye erişim sağlamakla kalmayacağını aynı zamanda yaşam alanı ve sosyalleşme merkezi olacağını belirtti. Prof. Dr. Arif Özaydın, “8 Mayıs 2024 üniversitemiz için tarihi bir gündür. Bugün itibariyle Gaziantep Üniversitesine 18 bin 700 metre karelik bir kütüphanenin temeli atıyoruz. İnşallah iki yıl içerisinde bitireceğiz. Burası bildiğimiz klasik kütüphanelerin ötesinde 7 gün 24 saat faaliyette olan büyük bir yaşam alanı olacak. Yeni kütüphane binamızı sadece bilgiye erişim noktası olarak değil, aynı zamanda öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak bir yaşam merkezi olarak tasarlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Bir Üniversite Kampüsü Büyüklüğünde Kütüphane  

Öğrencilerin mevcut öğrenci kütüphanesine sığmadıklarını dile getiren Prof. Dr. Özaydın, “Mevcut kütüphanemiz 52 bin öğrencinin bulunduğu üniversitemize yetmiyor. Bir üniversite kampüsü oluşturulabilecek alana kütüphane temeli atıyoruz.Yapı İşleri Daire Başkanlığımızla yaptığımız istişareler sonucunda Selçuklu –Osmanlı tarzı bir mimariye sahip modern bir kütüphane binası inşa edeceğiz.  ‘Vira Bismillah’ deyip kazma vuruyoruz bugün. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bir takım işi, bizi böyle bir yatırımı yapmaya teşvik eden ve finansman anlamında destekleyen devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Yeni kütüphanemiz Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.