Hava Durumu

Gaziantep Üniversitesi TEKNOFEST 2023’e Damga Vurdu

Ülkemizin ve dünyanın en önemli teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında 40 dalda düzenlenen yarışmalarda Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) takımları organizasyona damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep Üniversitesi TEKNOFEST 2023’e Damga Vurdu

TEKNOFEST 2023 yarışmalarında 27 takımla finale kalan GAÜN öğrencileri, toplamda 10 ödülle festivalde rüzgar estirdi.

TEKNOFEST 2022’de 11 alarak dikkatleri üzerine çeken GAÜN, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin olumsuzluklarına rağmen, öğrencilerine desteklerini sürdürerek 335 öğrenci ve 72 takımla TEKNOFEST 2023’e katılım sağladı. TEKNOFEST’in açıkladığı sonuçlara göre GAÜN’ün 27 takımı finallere kalırken 10 takımı ödül alma başarısı gösterdi.

Gaün Birincilik Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Aldı

TEKNOFEST 2023 Ankara etabındaki TEKNOFEST yarışmaları kapsamında, ROKETSAN tarafından düzenlenen Roket Yarışması’nın Yüksek İrtifada Kategorisinde birinci olan GAÜN Çağdaş Roket Takımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödülünü aldı.

Bakan Kacır Gaün’ün Başarısını Tescilledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katıldığı bir televizyon programında Gaziantep Üniversitesinin TEKNOFEST yarışmalarında ilk beşte olduğunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarını değerlendirmek için bir televizyon programına katıldı.  Program sunucusunun GAÜN standına yaptığı ziyaret sonrası “Gaziantep Üniversitesi son iki yılda TEKNOFEST yarışmaları kapsamında toplam 21 ödül kazandı” değerlendirmesine karşılık Bakan Kacır, “Gaziantep Üniversitesi TEKNOFEST 2020’den sonra gerçekleşen pek çok TEKNOFEST’te en fazla proje takımının yer aldığı ilk 5 üniversiteden biridir” yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.