Hava Durumu

Iı. Uluslararası Göç Sempozyumu İlgiyle Takip Edildi 

Göç, kültür, insan hakları, eğitim, toplumsal dönüşüm ve daha birçok bağlam üzerine derinlemesine tartışmaların yaşandığı bir platform oluşturma hedefiyle yola çıkan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Göç Enstitüsü, 6 Şubat depremleri nedeniyle ertelenen sempozyumu gerçekleştirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Iı. Uluslararası Göç Sempozyumu İlgiyle Takip Edildi 

GAÜN Göç Enstitüsü tarafından düzenlenen II. Uluslararası Göç Sempozyumu, 14-16 Aralık 2023 tarihleri arasında GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır şekilde gerçekleşti. Etkinlikte, göç olgusunu çeşitli perspektiflerden ele alarak kültürel etkileşimler, insan hakları, toplumsal dönüşüm ve ekonomik faktörler üzerine derinlemesine tartışıldı. 
Sempozyumda, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Osmanlı Döneminde Göçmen Kayıtları" başlıklı ve GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan sergilerin yanı sıra Nefes Kültür Sanat Derneği Orkestrası ve Korosu tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu. 
29 oturumda gerçekleşen sempozyumda 150'nin üzerinde bilimsel çalışma, bildiri olarak sunularak katılımcıların göç konusunda güncel araştırmalara ve yaklaşımlara erişimini mümkün kıldı.
Bilimsel bildirilerin yanı sıra, çeşitli çalıştaylar, atölye çalışmaları ve paneller düzenlenerek etkileşimli bir öğrenme ortamı oluşturuldu. 
GAÜN Göç Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynel Özlü, sempozyuma katılan tüm konuşmacılara, katılımcılara ve destek veren kuruluşlara teşekkür ederek, göç konusundaki bilimsel ve kültürel birikimi daha da zenginleştirmek amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
GAÜN Göç Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emrullah Akcan, sempozyumda sunulan bildirilerin kısa zaman içinde özet kitapçığı, tam metin kitabı, editöryal bölümlü kitap ve enstitünün hakemli bilimsel dergisi olan “International Review of Migration and Refugee Studies”te yayın imkânı olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.