Hava Durumu

Kuş Tüyleri Desenleri Halıya Dokundu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Özdemir ve Yüksek Lisans Öğrencisi Betül Çetin tarafından hazırlanan “Gökyüzünden Yeryüzüne Doğadan Halıya Sergisi” açıldı. Gaziantep yöresindeki kuşların gerçek tüylerinden esinlenerek halıya aktarıldığı, dijital baskı ve dokuma kullanılarak oluşturulan halılar Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanında sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2024 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kuş Tüyleri Desenleri Halıya Dokundu

Serginin açılışında konuşan Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Özdemir, Betül Çetin ile ilk kişisel sergisi olduğunu belirterek, “Doğa sonsuz sırları, manzaraları, tasarımları bünyesinde barındıran kusursuz diyebileceğimiz tasarımlar sunuyor. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri için de ilham kaynağı olacak bir yer. Biz doğayı iç içe kullanıyoruz. Bakıyoruz fakat göremiyoruz, gördüğümüz şeyi uygulayamıyoruz. Doğada gördüklerimizi uygulamak istedik.” dedi.
Gaziantep’te halı sektörünün lokomotif sektör olduğunu ve baskıcılıkta tasarımın çok önemli olduğunu aktaran Dr. Öğretim Üyesi Özdemir, “Doğayı kullandığımızda, tasarımları geliştirdiğimizde, bu sırrı yakaladığımızda fenden sanata, sanattan moda tasarımına kadar her yönden başarılı olacağımızı düşünüyorum. Siz eğitimini alıyorsunuz. Bu işte eğitim, hayaller, duygular var. Bunu birleştirdiğinizde çok başarılı olacaksınız. Doğadaki gizleri sizler de ortaya çıkarabilirsiniz. Gaziantep sektörü için önemli olacağını düşündüğüm kuş tüylerinden birebir desenleri halıya aktardık. Dijital baskı ve dokumayı kullandık. Gökyüzünden yeryüzüne indirdik, doğadan da halıya dokuduk ve baskısını yaptık” şeklinde konuştu. 

Yüksek Lisans Öğrencisi Betül Çetin ise kara çaylak, kumru ve güvercin gibi kuşların tüylerini kullanarak tasarım oluşturduklarını ifade etti. 
Sergi, iki gün boyunca Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.