Hava Durumu

Merinos'tan Eğitime Büyük Yatırım

Merinos Halı’nın, Gaziantep’in Şehitkamil İlçesinde bulunan Hacıbaba Mahallesi’nde 1 ilkokul, 1 ortaokul ve 1 Anadolu Lisesi yaptıracağı duyurulmuştu. Yapımına başlanan eğitim kompleksinin 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında eğitim vermeye başlayacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Merinos'tan Eğitime Büyük Yatırım

Merinos Halı ve Gaziantep Valiliği arasında toplam 96 derslikli eğitim kompleksi yapımı için protokol imzalanmıştı. Gaziantep’in Şehitkamil İlçesinde bulunan Hacıbaba Mahallesine yapılacak olan eğitim kompleksine her biri 32 derslikli 1 ilkokul, 1 ortaokul ve 1 Anadolu Lisesi’nin yapımına başlandı.


Her Şey Düşünülmüş
Yapımına başlanan eğitim kompleksinde; anaokulu, çok amaçlı salonlar, teshin merkezleri, destek eğitim odaları, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, teknoloji tasarım atölyesi, fen – kimya – fizik – biyoloji laboratuvarları, bilgisayar derslikleri ve kütüphaneler bulunacağı bildirildi. Toplam 16 bin 100 metrekare alana inşa edilen okullar Hacıbaba Mahallesindeki çocukların eğitim yuvası olacak. 
Yeni Eğitim Öğretim Yılında Açılacak
Yapılacak olan her biri 32 derslikli okullardan ilkokulun adı Bedia Mehmet Zorkirişçi, ortaokulun adı Nigâr Erdemoğlu, Anadolu lisesinin adı ise İbrahim Erdemoğlu olacağı öğrenildi. Eğitim kompleksinin yapımı 2024-2025 Eğitim Öğretim yılına kadar tamamlanacağı ve eğitim vermeye başlayacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.