Hava Durumu

Müfredatta Tek Çözüm: Uyan Ali Uyan

Emekli öğretmen İsmail Kurt, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ikinci defa askıya çıkarmış olduğu yeni müfredatla ilgili görüş, öneri ve çözüm önerilerini anlattı. Kurt, “Uyan Ali Uyan” milli ve yerli okuma yazma sistemi tek çözümdür“ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Müfredatta Tek Çözüm: Uyan Ali Uyan

Aynı zamanda şarkı sözü yazarı, şair ve senarist olan emekli öğretmen İsmail Kurt, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla duyurulan yeni müfredatla ilgili görüş, öneri ve çözüm önerisinde bulundu. İkinci defa askıya alınan yeni müfredat hakkında “Türkiye yüzyılında havacılıkta olduğu gibi MEB Bakanlığında da milli ve yerli bir okuma yazma sistemine geçme vakti gelmiştir.” dedi.

Sistem Tamamen Değişmeli

Türkiye’nin okuma, yazma sisteminin dışarıdan alıntı olduğunu dile getiren emekli öğretmen Kurt, “Uymadığında Metot ve Tekniklerini değiştirerek yamalı bir bohçaya dönmüştür. Ek olarak Cumhurbaşkanımızın parasız verdiği okuma yazama kitabı da itibarsızlaştırılıp yerine fasiküller sistemine gidilmesi bile bu okuma yazma sisteminin çöküşünü, bitişini engelleyememiştir. Eğer birazcık başarılı olsaydı yüzbinlerce görüş ve eleştiri gelmezdi. Bu sistem tamamen değişmezse 2 milyon eleştiri ve görüş gelse bile kurtarılamaz.”  ifadelerini kullandı.

“Milli Ve Yerli Bir Okuma Yazma Sistemine Geçme Zamanı Geldi”

Türkiye yüzyılında havacılıkta olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nda da milli ve yerli bir okuma yazma sistemine geçme vaktinin geldiğini vurgulayan öğretmen Kurt, “Tarih yazma vakti gelmiştir. Gelin hep birlikte yazalım. Yüzbinlerce eleştiri ve önerilere milli ve yerli bir okuma yazma sistemiyle cevap verip devrim yapalım.” diye konuştu.

Tek Çözüm: Uyan Ali Uyan Sistemi

“Uyan Ali Uyan” milli ve yerli okuma yazma sisteminin tek çözüm olduğunu vurgulayan Kurt, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kitapçığı okuduğumuzda yüzbinlerce yazılım sorularının cevabını bulacaksınız. 
Okuma yazma sistemi bölümünde ise alıntı ve çalıntı olmasın diye yüzde 40’ını açıkladım. Anlaşılmaz gelebilir. Geriye kalan yüzde 60’ını da açıkladığımızda Türkiye yerli ve milli okuma yazma sistemine kavuşur. 
Zümre öğretmenler kurulu kararıyla sınıfta bırakılan şu andaki öğrenciler üzerinde uygulandığında sınıfta bırakılanları dahil okuttuğumuzu gördüğünüzde; hem sistem yüzünden sınıfta kalanlarını kurtarmış olacaksınız hem de Dünyaya örnek bir okuma – yazma ve Türkiye’ye yerli ve milli bir okuma yazma kazandırmış olacağız.
30 yıldır uyguladığımız yüzde yüz başarılı olan okumayanı okutan bu sistemi bırakın emekli bir öğretmen kazandırsın. Yeter ki gücünüze inanın gerisi başarı…”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.