Hava Durumu

Akaryakıta yeni zam yolda...

Artan talep ve azalan arz  endişeleriyle 96 dolara yükselen Brent ham petrolünün varil fiyatı, Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
Akaryakıta yeni zam yolda...

Artan talep ve azalan arz  endişeleriyle 96 dolara yükselen Brent ham petrolünün varil fiyatı, Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Petrol fiyatlarının 11 ayın en yüksek seviyesine ulaşması ve dolarda yükselişin devam etmesi araç sahiplerini üzmeye başlıyor. Bu eğilimlerin önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarının yükselmesine yol açması bekleniyor. 
 Artan talep ve arzın azalacağı endişeleriyle 96 dolara yükselen Brent ham petrolünün varil fiyatı, Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Ham petrol fiyatlarının 11 ayın en yüksek seviyesine ulaşması ve yükselişin devam etmesi Doların yükselişi yavaş yavaş araç sahiplerini üzüyor.Bu eğilimlerin önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarının yükselmesine yol açması bekleniyor. 
 
 PETROL FIYATLARI NEDEN ARTIYOR? 
 Petrol fiyatları, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de talebin arttığını gösteren veriler ve küresel arzın düşeceğine dair endişelerin etkisiyle bir kez daha yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Dünyanın en büyük petrol üreticileri Suudi Arabistan ve Rusya'nın yılın geri kalanında petrol üretimini kısması, fiyat artışlarını desteklemeye devam ederken, önümüzdeki aylarda piyasalarda arz sıkıntısı yaşanacağı beklentilerini artırıyor. 
 
 ABD VERİLERİ ARTIYOR ENDİŞELER 
 Arz-talep arasındaki bütçe açığının artmaya devam ettiğine ilişkin kaygıları doğrulayan yeni veriler ABD'den geliyor. Enerji Bilgi Yönetimi (OUCH).

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.