Hava Durumu

“Oteller tamamen doldu”

Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Gaziantep Turizmine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, “Konaklama hizmeti en az Gastronomi kadar önemli. Kentimize gelen turistler zamanlarının önemli bir bölümünün konakladıkları otellerde geçiriyorlar. Bizler otelciler olarak, turistlere ne kadar kaliteli hizmet sunarsak o kadar iyi” şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2019 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2019 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Oteller tamamen doldu”

Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl kentimize gelen turist sayısı bizlerde 2019 yılı için büyük bir umut oluşturmuştu. 2019 yılında daha fazla sayıda turistin, daha yoğun şekilde Gaziantep’e geleceğine dair düşüncelerimiz doğru çıktı. 2019 yılında 15 Mart tarihi itibariyle başlayan turlar ile birlikte Nisan ayında otellerimiz yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı. Gaziantep’in Zeugma Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Gaziantep Kalesi, Yesemek, Dülük, Zeugma Antik Kenti, Gastronomisi ve Kültür Yolu kent turizminin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz Gaziantep’ten memnun bir şekilde Gaziantep’ten ayrılıyorlar. Bu durum kentimiz ve kentimizin geleceği için büyük bir kazançtır. Misafirlerimizin kentimizden mutlu ayrılması bizleri de mutlu ediyor.”

TUR SAYISINDA BİR DÜŞÜŞ YAŞANDI

Ramazan nedeniyle turların ve otellerdeki doluluk oranlarının düştüğünü ifade eden Yılmaz, “Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tur sayısında bir düşüş yaşandı. Bu düşüşe rağmen halen kente yerli ve yabancı turistler geliyor. Önümüzdeki süreçte Ramazan Bayramının ardından daha fazla sayıda turistin Gaziantep’e geleceğini düşünüyoruz.”

KONAKLAMA ÖNEMLİ

Konaklama hizmetlerinin önemine değinen Yılmaz, “Konaklama hizmeti en az Gastronomi kadar önemli. Kentimize gelen turistler zamanlarının önemli bir bölümünün konakladıkları otellerde geçiriyorlar. Bizler otelciler olarak, turistlere ne kadar kaliteli hizmet sunarsak o kadar iyidir. Çünkü gelen insanlar gezip gördükleri yerler kadar konaklamaya da önem veriyorlar. Otellerimizden ne kadar memnun ayrılırlarsa hem bizler hem de kentimiz için o kadar iyi sonuçlar doğuracaktır. Bu nedenle otellerimizde sunulan hizmetlerin daha iyi noktalara getirilmesi bizler için önemli.”

“GAZİANTEP’İ DAHA GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ”

Otel İşletmelerine yönelik uyarılarda bulunan Yılmaz, “Müşterilerimizin büyük bir kısmı sanal ortam üzerinden bizlerle iletişime geçiyor. Bu anlamda internet sitelerimizi güncel tutmalı, müşterilerimize otellerimizi en iyi şekilde yansıtacak bilgiler vermeliyiz. Tesislerimizin çağın gereksinim, konaklama hizmeti sunulan vatandaşlarımızın en iyi şekilde faydalanacağı hale getirmemiz gerekiyor. 2019 yılının turizmimiz açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum. Gaziantep Turizmine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.  Tüm paydaşlarla el ele vererek, Gaziantep’i daha güzel günlere taşıyacağımıza inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.