Hava Durumu

Elmacı Pazarı esnafından mesaj var “Gurbetçileri bekliyoruz”

Yöresel ürünlerin satıldığı Elmacı Pazarı’nda esnaf bir taraftan ürün tedariki yaparken diğer taraftan gurbetçi vatandaşları bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2022 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2022 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Elmacı Pazarı esnafından mesaj var “Gurbetçileri bekliyoruz”

Kış aylarında tüketilmek için bin bir zahmetle hazırlanan ve kentin en önemli mutfak kültürü arasında yer alan ve aynı zamanda önemli bir gelir kaynağı da olan kurutmalık sebze sezonunun başlamasıyla üreticilerin yoğun mesai dönemi de başladı.

Yöresel ürünlerin satıldığı Elmacı Pazarı’nda da sezona hazırlıklar devam ediyor. Gazianteplilerin kendi kışlık ürünlerini hazırladığına dikkat çeken çarşı esnafı, yerel halktan ziyade gurbetçi ve turistlere satış yaptığını dile getiriyor.

“EYLÜL AYININ SONLARINA KADAR KURUTMALIK SEZONU DEVAM EDIYOR”

Gaziantep’te 7 senedir bu işi yapan Adanalıoğlu baharatları işletmecisi Hasan Kanmaz “Kışlıkları, Gaziantep’in halkı zaten kendisi yapıyor. Biber, patlıcan, kabak ve domates gibi birçok çeşit sebzenin kış aylarında kullanılabilmesi için asırlardır uygulanan kurutma tekniği bu yılda tabii uygulanmaya başladı. Buralı insanlar çok nadir gelip alıyor. Daha yeni mahsul salçalar çıkmadı. Şu an sattıklarımız gecen senedeki mahsul. Şu anda salçamız eski mahsul olduğu için 60 liradan satıyoruz. Yeni mahsul çıktığı zaman aşağı yukarı 70-80 liradan satılır. Patlıcan, biber, kabak, salatalık hepsi 50 liradan satılıyor ve yeni mahsul. Eylül ayının sonlarına kadar kurutmalık sezonu devam eder ”dedi

BIZIM MÜŞTERILERIMIZ YEREL HALK DEĞIL TURIST

Bir diğer esnaf ise “Geçen yıl bu zamanlar sabah 8’de başlardı mesaimiz. İnsanlar geçecek yer bulamıyordu. Ama şu an hem zamlardan hem de pandeminin geri dönüyor olmasından korktukları için gelemiyorlar. Geçen ay 40 lira olan kuru patlıcan, şu an 60 lira. Bir şeylerden kısmaktan ve eksik yaşamaya alıştık artık. Biz gurbetçileri bekliyoruz. Bizim müşterilerimiz yerel halk değil, daha çok turist. Bizim ipliklerimizde 50 tane kuru patlıcan takılı. Geçenlerde gelen bir müşterim yarım iplik yani 25 tane istedi.” ifadelerinin kullandı.

C.BOZKURT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.