Hava Durumu

“Ev almak istesek de kredi yok”

Gayrimenkul fiyatlarındaki fahiş artışın ardından ev sahibi olmak hayal oldu. Artan fiyatlara rağmen ev sahibi olmak isteyenlerin ise karşısına bu kez de kredi engeli çıkıyor. Kredi ile ev almak isteyen vatandaşlar, özel bankalarda yüksek faiz, kamu bankalarında ise kredi limiti ile ilgili sıkıntı yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2022 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2022 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Ev almak istesek de kredi yok”

KAMU BANKALARININ LİMİTİ DÜŞÜK

Ev almak isteyen vatandaşların ilk durağı kamu bankaları oluyor. Kamu Bankaları 1,20 faiz oranlarıyla konut kredisinde en uygun faizi veren bankalar arasında yer alıyor. Özel bankaların faiz oranları ise yüzde 2'den başlıyor.

Ancak kamu bankalarında da konut alımı için verilen maksimum kredi miktarı 500 bin TL.  Bu kredi rakamlarının ev fiyatlarının yanında çok düşük kaldığını belirten vatandaşlar, “ Gaziantep’te normal bir evin fiyatı 2 milyon lirada başlıyor. Bunun en azından yarısını kredi kullanarak ödemeyi planlıyoruz. Ancak kamu bankalarında karşımıza 500 bin TL’lik limit çıkıyor. Özel bankalara gittiğimizde ise karşımıza ciddi bir faiz yükü çıkıyor.  Artık bu şartlarda ev sahibi olmak, borçlanarak bile hayal oldu.” şeklinde konuşuyor.

İNŞAAT FİRMALARI DA SIKINTILI

Kredi miktarlarının düşük olmasının kendileri için de büyük sıkıntı olduğunu belirten inşaat firmaları, “ Ev konusunda müşterimizle anlaşıyoruz. Ancak bankaya kredi çekme sürecine geçildiğinde, iş tıkanıyor. Vatandaş, ya yüksek faiz yada daha düşük kredi miktarı seçeneği arasında kalıyor. Bu nedenle bitmiş birçok satışımızın iptal olduğunu söyleyebiliriz.” Yorumunu yaptyılar.

(M.TÜRKMEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.