Hava Durumu

50 Yıllık Su Sorunu Çözülmüştü(!)

Düzbağ Projesi’nin gerçekleştirilmesinin ardından Gaziantep’in 50 yıllık su sorununun çözüldüğü açıklanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 19:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
50 Yıllık Su Sorunu Çözülmüştü(!)

 Ancak sıcakların başlaması ile birlikte Gaziantep’te su kesintileri de başladı. GASKİ’nin su kesintilerinin arıza değil, aşırı su tüketiminden dolayı yapıldığını duyurması, şok etti. Bu açıklama “Hani su sorunumuz yoktu.” şeklinde yorumlandı.

Şehirde bir haftadır yaşanan su kesintilerinin ardından, GASKİ’nin “Suyumuz yetersiz” şeklinde yaptığı açıklama, kentteki nüfus artışının neticesi olarak değerlendirildi. Hava sıcaklığının 40 dereceyi vurduğu bugünlerde, GASKİ mahallelere dönüşümlü su veriyor.

Su Kesintileri Bıktırdı

Gaziantep’te son haftalarda bakım ve onarım çalışmaları kapsamında yaşanan su kesintileri vatandaşları canından bezdirdi. Pazar günü ve dün toplam 70 mahallede su kesintisine giden GASKİ, bugün de 36 farklı noktada planlı su kesintisine gidecek. Hava sıcaklıklarının arttığı kentte su tüketimindeki artışa bağlı olarak yaşanan kesintiler, vatandaşları canından bezdirdi. 

50 Yılık Su Sorunu Çözülmüştü!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kentin 50 yıllık su sorununu ortadan kaldıracağı iddia edilen Düzbağ Projesi de su sorununa çözüm olmadı. İklim değişikliği ile birlikte yaşanan kuraklık, Gaziantep’te de su kullanımının artmasına neden oldu. Artan su tüketimi ile birlikte Gaziantep’te su kesintileri hortladı. GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep’te son bir haftada kesintiler yapmak zorunda kaldıkları ve bunun nedenleri açıklandı. Açıklamada, yağışların mevsim normallerinin altında kaldığı ve aşırı su tüketiminden dolayı üst kotalı mahallelerde su yetersizliği yaşandığı belirtildi. Depolardaki rezervlerin azalması nedeniyle su kesintileri yaşandığı ifade ediliyor.

70 Mahallede Sular Kesildi

GASKİ tarafından yapılan açıklamanın ardından Gaziantep genelinde su kesintilerinin arttığı görüldü. Geçtiğimiz Pazar günü ve dün 70 mahallede su kesintisi yaşandı. Bugün ise 36 farklı bölgede su kesintisine gidileceği GASKİ tarafından yapılan yazılı açıklama ile bildirildi. GASKİ’den yapılan son açıklamada, ‘“Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından planlanan su kesintileri kapsamında 11 Haziran Salı günü şehrin belirli bölgelerine su verilemeyecek.

36 Noktada Sular Kesilecek
 
Şahinbey ilçesinde 09.00-21.00 saatleri arasında, 75.Yıl, Cumhuriyet, Çağdaş, Geylani, Güneş, İstiklal, Kurbanbaba, Mimarsinan, Turan Emeksiz, Ulaş, Yeşilevler ve Yukarıbayır Mahalleleri; Şehitkamil ilçesinde 09.00-21.00 saatleri arasında 5.Zırhlı Tugay, Alpaslan, Atatürk, Batıkent, Belkız, Beykent, Bölge Trafik, Burak, Büyükpınar, Erikçe Mesire Alanı, GATEM, Gazikent, Güvenevler, İbrahimli 2, Karacaahmet, Merveşehir, Sanayi, Sancaktepe, Selahattin Eyyübi, Seyrantepe, Şehirgösteren, Şirinevler, Umut ve Yeni Cezaevi mahallelerinde su kesintisi olacak’’ ifadeleri yer aldı.

14 Haziran’a Kadar Devam Edecek

Saatler süren su kesintileri ise vatandaşları canından bezdirdi. Hava sıcaklıklarının arttığı kentte vatandaşlar, su gereksinimlerinin arttığını bu nedenle kesintilerin daha kısa süreli olması gerektiğini savundu. GASKİ Genel Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada, kesintilerin 14 Haziran’a kadar devam edeceği bildirilmişti. 

Arıza Değil, Aşırı Tüketim

Su kesintilerinin ardından, GASKİ yaptığı açıklamada, su kesintilerinin nedeninin arıza değil, yaşanan yoğun tüketimi nedeniyle olduğunu ifade etti. Açıklamada, “Gaziantep genelinde son bir haftadır su kesintileri yapmak zorunda kaldık. Bu konudaki gelişmeleri paylaşmak istedik. Geçtiğimiz hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinden seyretmesi ve şehrimiz genelinde aşırı su tüketiminden dolayı Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerimizin üst kotlarında yer alan mahallelerimizde su yetersizliği yaşanmıştır. İlimiz genelinde yağışlarının mevsim normallerinin altında gerçekleşmesi hem yer altı hem de yer üstü kaynaklarımızda önemli ölçüde azalmalar meydana getirmiştir. GASKİ Genel Müdürlüğü olarak küresel iklim değişikliği dolayısıyla yaşanan kuraklığın ve merkez ilçelerde nüfus artışıyla beraber rezervler üzerindeki su talebinin yarattığı olumsuzluğun etkilerini azaltmak amacıyla Hacıbaba içme suyu arıtma tesisimiz başta olmak üzere ilave su kaynaklarının devreye almak için çalışmalarımıza uzun zamandır devam ediyoruz. İki merkez ilçemizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Hacıbaba İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hatları tam kapasite ile çalışmakta, işletmeden kaynaklı arızamız bulunmamakta ve karşılaşılan sorun ise aşırı su tüketiminden kaynaklanmaktadır” ifadelerine yer verildi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.