Hava Durumu

Belediye Başkan Adaylarının Yarışı Başlıyor

Yerel Seçimlere 42 Gün Kaldı…

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Belediye Başkan Adaylarının Yarışı Başlıyor

31 Mart Yerel Seçimlerine 42 gün kala gözler yarın YSK’ya teslim edilecek Meclis Üyesi Aday Listelerine çevrildi. Gaziantep’te siyasi partilerde meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için geçtiğimiz hafta sonu yoğun mesai harcadı. AK Parti ile MHP, toplantı üzerine toplantı yaparken, CHP’de ise Genel Merkez düzeyinde görüşmeler gerçekleştirildi.

AK Parti’de Aday Mesaisi
Cumhur İttifakı’nın üyesi AK Parti’de Meclis Üyesi Adaylarının tespiti konusunda çalışmalar devam ediyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Koordinatör Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hakan Kahtalı, milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin, İlçe Belediye Başkan Adayları, İlçe Başkanları, meclis üyesi aday adayları ile bire bir görüşmelerini sürdürüyor. Cuma gününden bu yana Gaziantep’te olan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül tüm mesaisini adayların belirlenmesi için harcadı.
Listelere son şeklinin verilmesinin ardından listeler 20 Şubat’ta YSK’ya teslim edilecek.

Sona Gelindi
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, milletvekilleri, TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, AK Parti İl Başkanı Murat Çetin ve MHP İl Başkanı Mustafa Bozgeyik’in geçtiğimiz hafta sonu katılımıyla bir toplantı düzenlendi.  Toplantıda, Cumhur İttifakı’nın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İlçe Belediye Meclis Üyesi listeleri için görüşmeler yapıldı. Toplantıda, Meclis üyesi aday listeleri ile ilgili konuda sona yaklaşıldı.   

MHP Büyükşehir’de Grup Kuracak
20 Şubat’ta YSK’ya teslim edilecek listelerde bir değişiklik olmaması halinde, MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi başta olmak üzere tüm ilçelerde grup kuracak sayıda meclis üyesine sahip olacak. 31 Mart Seçimlerinin Cumhur İttifakı’nın kazanması halinde ise MHP Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde grup kuracak, meclis üyesi sayısı ise 11’e yükselecek.

CHP Listede Israrcı
CHP Gaziantep’te heyecan dorukta. Dün düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı öncesi CHP Gaziantep İl ve İlçe Yönetimleri, Genel Merkezde meclis üye listesi ile ilgili temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerde, İl ve İlçe Yönetimleri, 4 Şubat’ta gerçekleşen ön seçimde çıkan isimlerin aynı şekilde listede yer alması konusunda görüşmeler yaptı.

Gaziantep’ten Genel Merkeze Akın
Edinilen bilgilere göre Gaziantep’te bazı isimler, genç ve kadın kotasının listede uygulanması konusunda görüşmeler yaptı. İl ve İlçe Yönetimlerinin görüşmesi öncesi gerçekleşen temasların sonuçları da Genel Merkezde yankı buldu. Gaziantep İl ve İlçe Yönetimleri, listelerin yanı şekilde uygulanması konusunda ısrarcı olurken diğer yandan Genel Merkezde ise genç ve kadın kotasının uygulanacağı yönünde görüş belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.