Hava Durumu

Fırsatçılığın Önüne Geçilemiyor!

Gastronomi kenti Gaziantep’te, işletmelerin fırsatçılığının önüne geçilemiyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Fırsatçılığın Önüne Geçilemiyor!

Geçtiğimiz hafta Gaziantep Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Gaziantep’in Gastronomi Yolcuğu konulu toplantıda, kentte bulunan işletmelere yönelik şikayetler gündeme gelmişti. Bu şikayetlerin işletmelere iletilmesinin ardından sorunun çözümlenmesi beklenirken, Gaziantepli işletmeler çözüm yerine sorunun parçası olmaya devam ediyor.

Bayramda Şikayet Yağdı
9 günlük Ramazan Bayramı’nı kentte geçirmek üzere Gaziantep’e gelen turistler, uygulanan fahiş fiyatlar, kredi kartı geçerli olmaması, tarifeye uyulmaması ve tarife asmama gibi nedenlerle kentten memnuniyetsiz bir şekilde ayrılırken, şikayetler de Ticaret Bakanlığına iletilmişti.

Şikayetler Toplantının Ana Konusu Oldu
Kentte uzun zamandır devam eden şikayetler Gaziantep Valiliği ev sahipliğinde gerçekleşen Gaziantep’in Gastronomi Yolculuğu konulu toplantıya da yansıdı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen ve tüm paydaşların katıldığı toplantıda, işletmelere yönelik şikayetler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri tarafından yapılan sunumlarla gözler önüne serildi.

Sorunların Azalması Bekleniyordu Ama
Kentte tarifeye uyulmaması, tarife asılmaması, fiş kesilmemesi, kredi kartı geçerli olmaması, yüksek fiyatlar başta olmak üzere şikayetlerin gündeme alındığı toplantı sonrasında sorunların az da olsa çözümlenmesi bekleniyordu. Toplantıda ele alınan konulara rağmen vatandaşların şikâyetleri devam etti.

Fiyat Tarifesi Zorunlu
Sosyal medya hesabı üzerinden önemli notuyla paylaşımda bulunan Katmerci, “Yeme içme sektöründe faaliyette bulunan her işletme işyeri girişinde, Servis yapılan masalarda ve ödeme yapılan kasa da görünür yere fiyat tarifesini asmak zorundadır. Alışveriş yaptığınız da fiyat tarifesini asmadığını tespit ettiğiniz işletmeleri android ve AppStore de Ticaret Bakanlığının (HFA) uygulamasına bildirmeniz yeterlidir’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.