Hava Durumu

Hazine Ve Maliye Bakanlığı Denetimleri Sıkılaştırdı!

İBAN Yoluyla Ödeme Alan, Fiş ve Fatura Kesmeyen İşletmeler Mercek Altına Alındı

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Hazine Ve Maliye Bakanlığı Denetimleri Sıkılaştırdı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı İBAN yoluyla ödeme alan, fiş ve fatura kesmeyen işletmelerle ilgili düğmeye bastı. Bakanlık İBAN yoluyla ödeme alan işletmelere yönelik hesaplarda inceleme başlatırken İBAN’ını kiraya veren vatandaşlarla ilgili de çalışma yapılacağı duyuruldu. İşletmelere bu kapsamda alışveriş kalemi başına 3 bin 400 TL ceza kesileceği duyuruldu.

Bu kapsamda işletmelere ürün başına 3 bin 400 TL ceza kesileceğinin duyurulmasının ardından gözler Gaziantep’e çevrildi. Kentte Gaziantep Kalesi çevresinde iş yapan ve vatandaşların yoğun şekilde şikâyet ettiği işletmelere yönelik denetim yapılması bekleniyor.

Gözler Gaziantep’e Çevrildi
Bakanlık açıklamasının ardından gözler Gaziantep’e çevrildi. Kente gelen turistler özellikle Ramazan Bayramı’nda büyük sıkıntılar yaşamıştı. Turistler, tarife asmayan, tarifeye uymayan, kredi kartı ile ödeme almayan, fiş ve fatura kesmeyen işletmelerle ilgili şikayetlerde bulunmuştu. 

Sürekli Denetim Yapılacak
Gaziantep’in 5 milyon turist hedefi olduğunu ifade eden Çeber, “Bunu başarmak için devlete ve belediyelere görev düştüğü kadar esnafa da görevler düşüyor. Bayramdaki pahalılığı ve işletmelerin açık olmayışını kabul edemeyiz. Gaziantep’in bilinen mekanları, artık her zaman açık olacaklar, belediye de bizler de sürekli denetimler yapacağız” dedi.

Vatandaşlar Ses Yükseltti
Hazine ve Maliye Bakanlığının açıklamasının ardından Gaziantep’te işletmelere yapılacak denetimler merak konusu oldu. Gaziantepli vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden işletmelerde yaşanan olumsuzlukları paylaştı. ‘’Bir baklava firması yüzde 1 KDV kesiyor.  Baklavanın KDV’si yüzde 10, o nedenle tüm fişler incelenmeli.’’ ‘’Fiş kesmeyenler, KDV’yi bilerek düşük kesenleri size iletsek sizler de bunu paylaşsanız belki Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı İşlerini yapmaya, unuttukları denetimlere yeniden daha sık tek tek sokak cadde fabrika gezerek sahada yaparlar. Saha denetimi şart. Görünür olmalı her yerde.’’ ‘’Ünlü bir katmerci halen pos cihazı bulundurmuyor.  Bir Katmer 400 TL olur mu?’’ ‘’Kale altındaki kebapçıları ve ciğercileri unutmayalım.’’ ‘’Beter olsunlar! Daha büyük cezalar kesilmeli ki caydırıcı olsun. Ne zaman gitsem pos cihazı çalışmıyor, İBAN’a at diyorlar.’’ Vatandaşlardan gelen bu şikayetler, Hazine ve Maliye Bakanlığı ekiplerinin Gaziantep’te yoğun mesai harcayacaklarının göstergesi oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.