Hava Durumu

Küçük Davos, Gaziantep'te toplanacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, G10 Gaziantep Gazeteler Birliği ile buluşmasında Gaziantep için önemli bir müjde paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Küçük Davos, Gaziantep'te toplanacak

Başkan Şahin, Küçük Davos’un Gaziantep’te toplanacağını söyledi. Şahin, 140’ı uluslararası yatırımcı ve  CEO olmak üzere 300 kişinin Gaziantep çıkarması yapacağını söyleyerek, “Gaziantep artık dünyada da merak edilen, görülmek istenilen ve yatırım için tercih edilen bir şehir” dedi.
G10 Gaziantep Gazeteler Birliği üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek, kent ve ülke gündemine dair görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette Şahin Gaziantep$e müjdeli bir haber verdi, Küçük Davos adlandırılan Horasis Global Toplantısı’nın Gaziantep’te yapılacağını söyledi.

DÜNYACA ÜNLÜ CEO’LAR GAZİANTEP’E GELİYOR

Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaizantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde uluslararası yatırımcı ve CEO’lardan oluşan 140’ı üst düzey olmak üzere yaklaşık 300 katılımcının yer alacağı HORASIS Global Toplantısı 22-23 Ekim tarihlerinde Gazi şehirde yapılacağını söyledi.

KÜÇÜK DAVOS OLARAK ADLANDIRILIYOR

İsviçre’nin Zürih merkezli bağımsız, uluslararası bir düşünce kuruluşu olan, 2005 yılında Davos olarak bilinen Dünya Ekonomik Forumu'nun eski direktörü Frank-Jürgen Richter tarafından kurulan HORASIS, sürdürülebilir yükselen piyasaların yenilenmesine ve gelişimini amaçlıyor. Toplantılarda düzenlenen etkinlikler, konuk olarak katılan odak ülkelerin (Çin, Hindistan ve Güney Doğu Asya) dünya ile ilişkilerini geliştirmeleri ve işbirliği yoluyla yumuşak güç sergilemelerini sağlayan bir araçtır olarak görülüyor. Toplantılar aynı zamanda ev sahibi ülkenin konuk ülkelerle politik diyaloglara girmesini sağlayan bir platform özelliği bulunuyor.

TOPLANTI NEDEN GAZİANTEP’TE?

Başkan Şahin, bu toplantıya ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Şahin, “Dünya liderlerinin en önemli yıllık toplantılarından birisi olan Horasis Küresel Toplantısı, İngiltere’nin Liverpool ve Portekiz’in Cascais şehirlerinden sonra Gaziantep ev sahipliği yapacak. Horasis'in Gaziantep'te olması çağın en büyük doğal afetlerinden olan depremlerin ardından bölgeye daha fazla dikkat çekilmesi, burada ki ticari hayatın yeniden canlanarak temelinin sağlamlaştırılması adına bir kazanım olarak görülüyor. Bölgede hayat hızlıca olağan akışına dönerken, yaşam koşulları iyileştirilip kentler yeniden inşa edilirken ekonomik faaliyetlerin de yapılanmasına Horasis'in katkı sağlaması bekleniyor. Üreten kentler için Horasis yeni bir açılım olacak” dedi.

GAZİANTEP MERKEZ OLABİLİR

Şahin, Küçük Davos olarak adlandırılan toplantının Gaziantep için büyük bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, “Horasis tarafından inovasyon, teknolojik, lojistik, turizm ve kültür merkezi olması neticesinde global toplantıya ev sahipliği yapabilecek Türkiye’nin en büyük ekonomik merkezlerinden birisi olarak kabul edilen Gaziantep, küresel şirketler için yeni bir merkez olarak sunulacak. Toplantı ayrıca Gaziantep'te bölgesel ofisler kurmak amacıyla büyük çokuluslu şirketlerde farkındalık oluşturacak,  ulaştırma ve tedarik zinciri için Gaziantep’in altyapısını kullanılması amacıyla yabancı yatırımcılar teşvik edecek, Gaziantep'te merkez kurmak amacıyla yüksek teknoloji girişimcileri ve startuplar teşvik yaratırken şehrin bölgesinde küresel güçlü bir ticaret merkezi olma hedefine odaklanmayı hedefleyecek” diye konuştu.

KİMLER KATILACAK?

Türkiye'den ve yurtdışından dünya liderleri, bakanlar, politikacılar ve üst düzey karar vericilerin yanı sıra CEO'lar ve çeşitli sektörlerden önde gelen isimler katılacak. Toplantıya her yıl düzenli olarak, Birleşik Krallık’tan Virgin Group, David De Rothschild, ABD’den Revolution Kurumu Başkan ve İcra Kurulu Şefi Steve Case, Mastercard Başkan Yardımcısı Michael Froman, Amazon’un Yönetim Kurulu Üyesi Indra Nooyi, Verizon Communications İcra Kurulu Başkanı Hans Vestberg, Hindistan’dan HCL Technologies Başkanı Roshni Nadar Malhotra, Güney Kore Samsung Electronics Başkanı Young Sohn, Hong Kong’tan Esquel Başkanı Marjorie Yang gibi isimler katılıyor. 

Horasis, her yıl Horasis Çin Toplantısı, Horasis Hindistan Toplantısı ve Horasis Asya Toplantısı olmak üzere bölgesel toplantılar düzenlerken ayrıca senede bir sefer yapılan Global Toplantı ile şirketleri ve toplumları ilgilendiren konulara odaklanan hükümet yetkililerinin, bilim insanlarının ve aydınların, iş insanlarıyla bir araya getiriyor. Toplantılarda yapılan tartışmalar arasında genellikle ekonomik büyüme, yenilik, göç ve eşitsizlik gibi konular yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.