Hava Durumu

Kurbanlık Fiyatı Cep Yakacak!

Kurban Bayramı’na 2 aydan az bir süre kala vatandaşların en çok merak ettiği konu Kurbanlık fiyatları oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kurbanlık Fiyatı Cep Yakacak!

Et fiyatlarının her geçen gün arttığı kentte kurbanlık fiyatları da cep yakıyor. Bir üreticinin sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı Kurbanlık fiyatı, vatandaşı şok etti. Üretici, erken toklu için canlı kilogram fiyatını 300 TL olarak açıkladı. Yaklaşan bayram öncesi açıklanan bu fiyat, ‘’Kurbanlık fiyatları 300 TL’nin üzerine mi çıkacak?’’ sorusunu da gündeme getirdi. Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman ise, Kurbanlık fiyatlarının henüz belirlenmediğini kaydetti. 

Üretici Sosyal Medya Hesabı Üzerinden Paylaştı
Sosyal medyada yayınlanan bir paylaşım ise kafaları karıştırdı. Kurban Bayramı’na 45 gün kala bir üreticinin paylaştığı fiyat vatandaşları şok etti. Organik Besili olduğu belirtilen sürüde erkek toklu için kilogram fiyatı 300 TL olarak açıklandı. Yalçın Efe isimli üretici paylaşımında, ‘’Organik Besili Kurbanlık Erkek Tokulular. Canlı kilo 300 TL, kesim yaparız. İşaretleme yapılabilirsiniz. Yerimiz Karkamış Soylu Köyü’nde’’ ifadelerini kullandı. 

Vatandaş Nasıl Kurban Alacak?
Üreticinin paylaşımı sosyal medyada olay oldu. Gaziantep’te Besili Kurbanlık fiyatının 300 TL olarak açıklanması, vatandaşın tepkisini çekti. Vatandaşlar, ‘’Kurban Bayramı’na 45 gün gibi bir süre kaldı. Sosyal medyada bir üreticinin açıkladığı fiyat, Kurbanlık fiyatlarının geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Bu şartlar altında 50 kilogram ağırlığında bir kurbanlık için vatandaşın cebinden çıkacak tutar 15 bin TL olacak. Fiyatlar böyle olursa vatandaş nasıl kurbanlık alacak?’’ diye sordu.

Toplu Alım 190, Perakende Satış 220 TL Dolayında
Gazetemizin sorularını yanıtlayan Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, Kurbanlık fiyatlarının henüz belirlenmediğini kaydetti. Piyasada canlı hayvan kilogram fiyatının toplu alımlarda 190, perakende satışta ise 210-220 TL bandında olduğunu hatırlatan Türkman, fiyatları bugünden belirlemenin değişen ekonomik koşullarda mümkün olmadığının altını çizdi.  

Fiyat Değiştirmek Zorunda Kalırız
Fiyatları aktaran Türkman, ‘’Canlı fiyatlarının şu anda bu boyutta olmaması gerekiyor. Büyükbaşta şu an olabilecek fiyat ise 180 TL civarındadır. 300 TL’lik bir fiyat oldukça afaki bir fiyat. Ülkede fiyatlar oldukça hızlı değişiyor o nedenle bugün açıklanan bir fiyatı önümüzdeki süreçte değiştirmek zorunda kalabiliriz’’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.