Hava Durumu

Neden taban fiyat uygulanmıyor?

Antep fıstığının maliyetinin çok, bakımının zahmetli ve meşakkatli bir ürün olmasına rağmen yeteri kadar değer görmediğini belirten HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Antep fıstığı için taban fiyat belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Neden taban fiyat uygulanmıyor?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde “yeşil altın” olarak adlandırılan Antep fıstığının hasat mevsimi yaklaşıyor. Önümüzdeki günlerde hasadına başlanması beklenen Antep fıstığı için bu yıl da taban fiyat belirlenmemesi tepkilere yol açtı.

Çiftçiler Antep fıstığında artan girdi maliyetlerine karşılık fiyat artışı bekliyor. Dünyanın dört bir yanına ihraç edilen Antep fıstığındaki rekoltenin geçen yıla göre yüksek olduğunu belirten çiftçiler, fıstık fiyatlarının düşmesinden dolayı zor durumda olduklarını dile getiriyor.

Antep fıstığı için taban fiyat belirlenmemesinin yanlış olduğunu söyleyen Göçer, Gaziantep başta olmak üzere Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde yetiştirilen, kentin ve bölgenin en önemli tarımsal ürünü olan Antep fıstığı için taban fiyat belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Göçer, Antep fıstığının tarımsal ürün olmasına rağmen destekleme programının dışında kalmasının doğru olmadığını belirterek, yetkililerin fındığa sahip çıktığı gibi Antep fıstığına sahip çıkmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.