Hava Durumu

Bayramda Turizm Hareketliliği Yaşanacak

Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenler, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra damaklarda unutulmaz tatlar bırakan yöresel lezzetleriyle dikkati çeken Gaziantep'i tercih ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bayramda Turizm Hareketliliği Yaşanacak

İnanç, kültür ve gastronomi alanındaki turizm değerleriyle dikkati çeken Gaziantep ve Şanlıurfa'da, 9 günlük bayram tatilinde yoğunluk bekleniyor
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Başkan Başdanışmanı Soner Bacaksız:
Kültür, inanç ve gastronomi turizminin önemli merkezlerinden Gaziantep ve Şanlıurfa'da 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde turizm hareketliliği yaşanacak.

Kentte, Zeugma Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı, Gaziantep Kalesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi gibi mekanlar, sıklıkla ziyaret edilen bölgeler arasında yer alıyor.

UNESCO'nun gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'te, restoranlar da turistlerin ilgi gösterdiği mekanların başında geliyor. "Baklavanın başkenti" Gaziantep'e gelen yerli ve yabancı turistler, eşsiz mutfak kültürüyle karşılaşıyor. Izgara ve tatlı çeşitleri dışında 400'e yakın kazan yemeğini tatma fırsatı bulan ziyaretçiler, onlarca müzeyi ziyaret ederek kültürel yolculuğa da çıkabiliyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Başkan Başdanışmanı Soner Bacaksız, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla bölgede hareketlilik beklediklerini söyledi.

Hava sıcaklıklarının artmasının da turizm hareketliliği açısından önemli olduğunu aktaran Bacaksız, şöyle konuştu:

"Bölgemizdeki otellerin doluluk oranları yüzde 90'ın üzerine çıkmış durumda. Bayram döneminin yoğun şekilde geçeceğini düşünüyoruz. Misafirlerimizin bölgemizi tercih etmesinin en büyük sebebi gastronomi, sanat, kültür ve tarihin hepsinin bir arada bulunması. Gaziantep'te her türlü imkanımız var. Misafirlerimiz bölgeye geldiğinde günlerini tam gün değerlendirebileceklerdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.