Hava Durumu

Ulaşım zammı yeniden masada

Gaziantep'te bir ay önce ulaşıma yapılan yüzde 43’lük zam esnafı memnun etmemişti. Akaryakıta gelen fahiş zammın ardından, ulaşıma ikinci zam masada. 

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ulaşım zammı yeniden masada

Artan maliyetler karşısında dayanacak güçleri kalmadığını dile getiren esnaf, ikinci bir zam talep ediyor. Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, ara zamma ilişkin hazırlıklara başladıklarını ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden randevu talep ettiklerini söyledi.

Döviz kurundaki yükseliş, KDV ve ÖTV zamlarının ardından yükselen akaryakıt fiyatları, ulaşım hizmeti sunan esnafı da vurdu. 6 Temmuz günü zam alan ve 9 TL’nin üzerine çıkan biniş fiyatlarının ardından gelen zamlar sonrası esnaf, yeni tarife için Büyükşehir Belediyesinin kapısını çaldı.

ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI

Yeni zam için Büyükşehir Belediyesi'nden randevu istediklerini belirten Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, belediyenin de kendilerine hak verdiklerini belirtti. Esnafların dayanacak gücünün kalmadığını belirten Çolak, “Bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı artık düzgün bir zam verilmeli zam yapılalı 20 gün oldu ama mazota 11- 12 TL zam geldi. Artık maliyetleri karşılayacak durumumuz kalmadı. Mazotla birlikte her şeye zam geliyor. Dolar yükseldikçe lastik, parça fiyatları da onunla birlikte zamlanıyor. Esnafın artık dayanacak gücü kalmadı. Zam talebimizin karşısında Büyükşehir Belediyesi bizlere hak verdi” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.