Hava Durumu

Vatandaş Adayları Tanımıyor

14 Mayıs seçimlerine 5 gün kala vatandaşlara, seçimlerde tercihlerini etkileyen konuları sorduk.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Vatandaşlar, partiye göre tercih yaptıklarını belirtirken, adayları çok değerlendirmediklerini ve tanımadıklarını dile getirdiler.
14 Mayıs genel seçimlerinde milletvekili pusulasına mührü vururken nelere dikkat etiğini sorduğumuz vatandaşlar, adaydan ziyade partiye oy verdiklerini dile getirdiler. Seçimler ile ilgili vatandaşların görüşlerini almaya devam eden ekiplerimiz, adayları ne kadar tanıdıklarını sordu.
Genel olarak vatandaşlar, milletvekili adaylarını tanımadıklarını dile getirirken, oy verirken partiyi dikkate aldıklarını ifade ettiler.
Görüşlerini aldığımız bir vatandaş, “Bu sefer CHP’den yana olacağım. Milletvekili adaylarını tanıyorum. Oyum onlardan yana olacak. Dürüst çalışkan ve güzel insanlar. diye konuştu. 
Seçim sürecini değerlendiren başka bir vatandaş “Milletvekili adaylarını tanımıyorum. Oyum partiye göre olacak. Bu seçimde CHP’den yanayım” dedi. 
Kameralarımıza konuşan başka bir vatandaş, “ Oyumu Yeniden Refah Partisi’ne vereceğim” dedi. Bu seçimde adaya göre sandığa gideceğini söyledi. İlk defa oy kullanacak genç seçmen ise, “ Kafam biraz karışık ancak CHP’yi destekliyorum” dedi.
Görüştüğümüz vatandaşların büyük kısmı, oy verirken, partiyi dikkate aldığını dile getirdi.
(C.BOZKURT)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.