Hava Durumu

305 okula kütüphane yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesine Gaziantep’ten tam destek geldi. Proje kapsamında Gaziantep genelinde 305 okula kütüphane kazandırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalara başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2021 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2021 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
305 okula kütüphane yapılacak

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Gaziantep’te 305 okula kütüphane oluşturulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. 305 okuldan 109’unda kütüphane oluşturulurken, kalan okullarda da kütüphanelerin tamamlanması için çalışmalara başlanacağı ifade edildi. 

109 OKULDA KÜTÜPHANELER TAMAMLANDI

Proje kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığımızca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Gaziantep'te de birçok kütüphanenin oluşturulması planlamaya alındı. Proje, mevcut kütüphanelerin iyileştirilmesini ve hiç kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılmasını amaçlıyor. Gaziantep genelinde 305 okula kütüphane kazandırılması için gerekli çalışmalar başlatılmış, çok kısa sürede 109 okulun kütüphaneleri tamamlanmış ve kullanıma sunulmuştur. Kalan 196 okulun kütüphanelerinin hazırlık çalışmalarında da sona gelinmiştir. Planlamaya alınan kütüphaneler Gaziantep'teki meslek liselerimizin atölyelerinde tasarlanıp hazırlanmaktadır.”

ERDOĞAN’A VE ÖZER’E TEŞEKKÜR

Proje kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde Bakanlığımızın başlattığı bu anlamlı çalışmaya Gaziantep'te de ivme kazandırılmıştır. Planlamaya aldığımız kütüphaneleri çok kısa sürede tamamlayarak okullarımıza teslim ediyor ve çocuklarımızın kullanımına sunuyoruz. Bugün geldiğimiz noktada 109 okulumuzun kütüphaneleri kullanıma hazır hale getirilmiştir. Önümüzdeki hafta planladığımız sayıya ulaşacağız. Aynı zamanda kütüphanelerin hızlı bir şekilde kitap donatımı için de kurumsal iş birliklerimiz bulunuyor. Bu doğrultuda; projenin fikir sahibi Emine Erdoğan Hanımefendi ve Bakanımız Mahmut Özer başta olmak üzere Valimize ve  üstün gayret gösteren tüm okul yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.