Hava Durumu

BU BAYRAM EN TATLI BAYRAM!

Bu bayram çikolatalar Kahve Dünyası’ndan olsun, Cerebral Palsy’li çocuklar da mutlu olsun. Alacağınız her “İyilik Kutusu” Cerebral Palsy Türkiye’ya bağış, çocuklarımızı da umut olacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2019 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
BU BAYRAM EN TATLI BAYRAM!

Ramazan Bayramı’nda “İyilik Kutusu” nu Kahve Dünyası’nın tüm şubelerinden ve sanal mağazasından satın alarak, Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Cerebral Palsy Türkiye’ye bağış yapabilirsiniz.

Kahve Dünyası’nın tüm şube ve sanal mağazasında bulunan 'İyilik Dolu Çikolata' kutularından satın aldığınız takdirde, Kahve Dünyası her bir çikolata için Cerebral Palsy Türkiye-Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na bağışta bulunuyor. Web sitesi üzerinden vereceğiniz siparişlerde, bir fotoğraf ve mesaj ekleyebilir, hediyenize en değerli anılarınızdan birini de ekleyebilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan mesajlı fotoğraf baskısı da kutuyla birlikte adresinize gönderiliyor.

Ayrıca sosyal medyada İyilik Dostu Çikolata'yla çekilen fotoğraflarınızı #iyilikdolucikolata etiketiyle paylaşıp bu kampanyaya destek olmalar için sevdiklerinizi çağırabilirsiniz.

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON GEREKİYOR

Cerebral Palsy, dünyada 17 milyon kişide görülen, gelişimini tamamlamamış beyinde doğum öncesi, sırası ve doğum sonrasında meydana gelebilecek, çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellilik durumu olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde her gün 16’dan fazla bebek Cerebral Palsy’li olarak dünyaya gözlerini açıyor. Bu demek oluyor ki Türkiye’de her yıl 6.000’den fazla çocuk Cerebral Palsy tanısı alıyor. Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumlar da eşlik edebiliyor. Cerebral Palsy’li her 4 çocuktan 1’i konuşamıyor, 3 çocuktan 1’i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1’i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1’inin epilepsisi bulunuyor. Cerebral Palsy’li çocukların ömür boyu özel eğitim ve rehabilitasyon görmesi gerekiyor. Erken tanı ve tedavi ile iyi gelişmeler sağlanabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.