Hava Durumu

Artık yüksek riskliyiz!

Türkiye’de 2 Mart tarihinde başlayan Normalleşme Süreci’nde20-26 Şubat tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Haritasında, 100 bin kişide 36,35 vakanın görüldüğü Gaziantep, Orta Riskli iller arasında yer almıştı. Kentte yasakların kalkması ile birlikte vaka sayıları da arttı.27 Şubat-5 Mart tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Haritasına göre Gaziantep’te 100 bin kişide görülen vaka oranı 8 puan arttı. 100 bin kişide 44, 40’a yükselen vaka oranı ile Gaziantep, yüksek riskli iller arasına yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Artık yüksek riskliyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Normalleşme Süreci’nin Mart ayında başlayacağını duyurmuştu. Normalleşme Süreci kapsamında illere düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınırlanmış, illerin risk kademelerinin Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık olarak yayımlanan İllere Göre Haftalık Vaka Haritasında yer alan 100 bin kişide görülen vaka oranlarına belirleneceği açıklanmıştı.

2 MART’TA NORMALLEŞME BAŞLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 20-26 Şubat tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Haritasında 100 bin kişide görülen vaka oranı 36,35 olarak açıklanan Gaziantep, Orta Riskli iller arasında yer almıştı. Kentin orta riskli iller arasında yer alması ile birlikte, 2 Mart tarihinde Normalleşme Süreci başlamıştı.

ÜRKÜTEN MANZARA…

Kent genelinde İşletmelerin açılması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına yönelik sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması ve hafta sonu yasağı kaldırılmıştı. Yalnızca akşam 21.00-sabah 05.00 yasağının uygulandığı kentte, ortaya çıkan manzaralar korkutuyor. Yasakların kalkması ile binlerce insanın kent merkezine akın etmesi ile vakaların yeniden yükselmesinden endişe duyulurken, korkutan haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

VAKALAR ARTTI

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Şubat-5 Mart tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Haritasını kamuoyu ile paylaştı. Bakan Koca tarafından paylaşılan haritada, Türkiye genelinde vaka oranlarının yükseldiği görüldü. Normalleşmenin başladığı Gaziantep’te de vakalardaki yükseliş bir kez daha gözler önüne serildi.

YÜKSEK RİSKLİ İLLERDEN BİRİYİZ!

20-26 Şubat tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Haritasında 100 bin kişide görülen vaka oranı 36,35 olarak açıklanan Gaziantep’te 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde vaka oranı 8 puan yükseldi. 100 bin kişide 44,40 olarak açıklanan vaka oranı ile birlikte Orta riskli iller arasında yer alan Gaziantep, Yüksek Riskli İllerden biri oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Adıyaman’ın ardından en yüksek vakanın görüldüğü İl Gaziantep oldu.

“DAHA TEDBİRLİ OLMALIYIZ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli” ifadelerini kullandı.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.