Hava Durumu

“Aşılamada 20 binin üzerine çıktık”

Koronavirüs Salgını ile mücadele kapsamında 35 yaş ve üzeri yaştaki vatandaşların aşılama çalışmaları devam ediyor. Türkiye genelinde 38 milyon 331 bin 966 kişi aşılanırken, Gaziantep’te bir günde Koronavirüs aşısı olan kişi sayısı 20 binin üzerine çıktı. Aşılama çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, Gaziantep’te bir gün içerisinde 20 bin kişinin aşılandığını, önümüzdeki günlerde çarşı bölgesine ve sosyal tesislerde kurulacak aşı noktaları ve köylere gönderilecek mobil araçlar aracılığıyla aşı uygulamasının daha da artacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Aşılamada 20 binin üzerine çıktık”

 

Koronavirüs Salgını ile mücadele Normalleşme adımlarının atıldığı Haziran ayında hız kazandı. Türkiye genelinde 38 milyon 331 bin 966 kişi aşılanırken, Gaziantep’te aşı uygulanan kişi sayısı 570 bine yükseldi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, kent genelinde devam eden aşılama çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“GÜNLÜK AŞILAMA 20 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI”

Tiryaki, kent genelinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Sanko Park ve Primemall AVM’de kurulan aşı noktalarında vatandaşlara aşılama işlemleri yapıldığını söyledi. Tiryaki, “Gaziantep’te aşılama çalışmalarımız hız kazandı. Daha önce günlük 4-5bin civarında olan aşılamaların 20 binin üzerine çıktı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde ekiplerimiz, iş kaybı olmaması için fabrikaları dolaşarak aşı çalışmaları yapıyor. Alışverişi Merkezlerinde vatandaşların aşılamaya ulaşımı için aşı noktaları kurduk.”

Aşı uygulanan noktaların sayısının artacağını söyleyen Tiryaki, “Önümüzdeki günlerde çarşı bölgesinde vatandaşların aşı olması için Alaybey Camii önüne aşı noktası kuracağız. Bunun yanında sosyal tesislerde de aşı alanları kuracağız. Kamu, özel hastane, Aile Sağlığı Merkezlerinin dışına çıkarak vatandaşların işlerini kolaylaştıracağız.

Aşı uygulamasında 35 yaş ve üzeri yaştaki vatandaşların ve SGK’lı çalışanları aşılanması devam ediyor. Kuracağımız mobil ekiplerle köylere gideceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

RANDEVU ALMADAN AŞI YAPTIRILABİLİYOR

Kent genelinde aşı uygulamasında faydalanmak isteyen vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Sanko Park AVM ve Primemall AVM’de kurulan aşı noktalarında randevu almadan Koronavirüs aşısını yaptırabiliyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.