Hava Durumu

Bitmek bilmeyen hastaneyi gündeme taşıdı

HDP Gaziantep Milletvekili TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Gaziantep’te yapımı bir türlü bitmeyen Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2019 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2019 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Bitmek bilmeyen hastaneyi gündeme taşıdı

HDP Gaziantep Milletvekili TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nin durumunu sordu. Toğrul, “Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet veren, Gaziantep Perilikaya bölgesinde olan Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi ilk önce verilen tarihlerden çok geç bir tarihte açıldı, daha sonra ise tam kapasite ile açılışı gerçekleştirilmedi. Dere yatağının kenarına inşa edilen ve zemininde sürekli kaymalar olan ek bina kamuoyuna sık sık getirildi. Hastanenin zemininde yaşanan kayma sorunlarından dolayı bitmek bilmeyen hastane inşaat eksikleriyle de gündeme geldi.”

Eksiklikleriyle gündeme geldi

“Mühendislerce yapılan araştırmalarda ve imalat eksiklikleri tutanağında ise 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne bağlı olan Abdulkadir Yüksel Ek Hizmet Binası’nın tek tek imalat eksiklikleri belirirken hastanenin çevre açık otoparkından, ısı merkezine, kapalı otoparkından, konferans salonuna, A-B-C Bloklarından, sığınağına kadar eksikleri bulundu. Sağlık Müdürlüğü’nce Haziran ayı içerisinde eksiksiz olarak hizmete gireceği açıklanan hastane eksiklikleriyle gündeme gelirken 25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Emin Türk Hastanenin hâlihazırdaki durumunu şu sözlerle açıkladı ; ‘‘Hastane binası, deyim yerindeyse elektronik ve modern cihazlarla donatılıyor ve kendi elektriğini kendi üretecek. Bir an önce açılmasını bizler de istiyoruz. Fakat ince eleyip sık dokumak zorundayız. Hastaneyi eksiksiz bir şekilde tamamlayıp vatandaşın hizmetine sunacağız. Hastane söz konusu olduğunda kervanı yolda dizemeyiz” dedi.

Zemin etüdü yapıldı mı?

Toğrul, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soruları şu soruları sordu: Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesinin zamanından bitirilememesinin nedeni nedir? Hastane inşaatının normalde ne zaman bitirilmesi gerekiyordu? Hastane ne zaman tam teşekküllü olarak faaliyete geçecektir? Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesinin yapımını üstlenen yüklenici firma veya firmaları kimlerdir? Hastane ihalesi yüklenici firmalara 4 yıl önce 96 milyon liralık bir yaklaşık maliyete karşılık yüzde 30 indirimle 68 milyon liraya verilmiş. Maliyetlerin yükselmesiyle birlikte yüklenici firma yapım kalitesini mi düşürmüştür? Mühendislerce yapılan incelemelerin ardından düzenlenen 07.03.2019 tarihli inşaat imalat eksiklikleri tutanağında imalat eksikliklerinin yaşanmasının nedeni nedir? Hastanenin inşaatının yapımındaki imalat eksikliklerinin giderilmesi için bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır? Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesinin zemininde yaşanan sorun devam ediyor mu? Hastane inşaatı yapılmadan önce neden bir zemin çalışması yapılmamıştır? Zeminde yaşanan sorunun giderilmesi için ne gibi önlemler alınacaktır?”

Haber Merkezi

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.