Hava Durumu

CHP’de koltuklar bir aydır boş…

Geçtiğimiz Kasım ayında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) kararı ile Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, il ve ilçe yönetimleri görevden alınmıştı. Aradan geçen bir aylık süreçte CHP Genel Merkezi tarafından Gaziantep İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarına herhangi bir atama yapılmadı. Görevden almaların üzerinden bir ay geçti. CHP Genel Merkezi’nin bu defa sorunlara köklü çözüm için atama konusunda aceleci olmadığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2020 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2020 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP’de koltuklar bir aydır boş…

Kasım ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK’da Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetimleri görevden alınmıştı. Genel Merkez tarafından ikinci kez görevden alınan İl Başkanı Hayri Sucu, duruma sert tepki göstererek, tüzükten gelen haklarını kullanacağını söylemişti.

Ancak CHP Genel Merkezi’nin Gaziantep’te yaşanan sıkıntıların çözümü için titiz bir çalışma içerisine girdiği ve atama konusunda aceleci davranmayacağı belirtiliyor.

İTİRAZLAR GÖRÜŞÜLMEDİ!

26 Kasım tarihinde toplanan Parti Meclisi toplantısında, MYK'nın 9 Kasım'daki toplantısında görevden alınan Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu ve yönetim kurulu üyesi Erol Göbelek'in, Şehitkâmil İlçe Başkanı Mehmet Coşkun Atalamış ve yönetim kurulunun, İslahiye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Efkan Köse'nin ve Nizip İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Turgay Özaslan ve Abdulkadir Akçakoca'nın görevden alma kararına yönelik itirazlar görüşülmesi bekleniyordu. Yapılan toplantıda itirazlar gündeme alındı ancak oylamanın bir sonraki Parti Meclisinde görüşülmesi kararı alındı.

“SESLİ KONUŞACAĞIM”

Aradan geçen süreçte CHP Gaziantep İl ve İlçe yönetimlerine herhangi bir atama yapılmamasına görevden alınan CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu, sert tepki göstermişti. Gaziantep İl ve ilçe yönetimlerinin boş kalmasını eleştiren Sucu, “1 aydır başkansız, yönetimsiz bırakılan il ve ilçelerimize buradan bir kez daha sesleniyorum; nasıl ki il başkanı iken elimden geldiğince maddi manevi tabanımın yanında olduysam, bundan sonra da Allah izin verdikçe, ilimizde covid19 vakalarının bu denli hızla artışının olduğu bu günlerde desteğimi ve yardımlarımı esirgemeyeceğimi, bilmenizi isterim. Bugün bu partiyi yeni yapılanma adı altında sahipsiz bırakanlara soruyorum;  Nerede Uygun Bulduğunuz İl ve İlçe Yöneticileriniz?” diye açıklama yapmıştı.

GENEL MERKEZ’İN ACELESİ YOK

CHP Genel Merkezinin aradan geçen bir aylık dönemde halen yeni yönetimleri belirlememesi partililerin tepkisine neden olurken, Genel Merkez’de çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü öğrenildi. Artık atamaların yapılması gerektiğini savunan partililer, siyasetin boşluk kabul etmeyeceğini belirtiyor. Ancak Genel Merkez, sorunlara kökten çözüm için, aceleci davranmamakta kararlı. Gaziantep örgütü içerisinde kapsamlı bir araştırma yapan CHP Genel Merkezi’nin genç ve yıpranmamış isimlerle yeni bir yapılanmaya hazırlandığı belirtiliyor. Yönetim oluşumlarında hata yapmak istemeyen CHP Genel Merkezi, gelen tepkilere rağmen acele etmeden yönetime düşünülen isimleri tek tek değerlendiriyor.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.