Hava Durumu

“Dışarıda geçirdiğimiz son Cumartesi olabilir!”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Şubat-5 Mart tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Haritasını kamuoyu ile paylaştı. Vaka Haritasına göre Gaziantep’te, 100 bin kişide görülen vaka oranı 8 puan artarak 44,40’a yükseldi. Söz konusu vaka artışını yorumlayan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Şehir olarak hepimiz üzerimize düşeni yapmazsak bu dışarıda geçirdiğimiz son cumartesimiz olabilir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Dışarıda geçirdiğimiz son Cumartesi olabilir!”

Gaziantep’te, Normalleşme Süreci 2 Mart tarihinde başladı. Normalleşme Süreci’nin başladığı kentte aradan geçen bir haftalık süreçte kaydedilen görüntüler, vakaların kısa sürede artacağı yönünde kanaatlere neden oldu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Şubat-5 Mart tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Haritasını kamuoyu ile paylaştı. Bakan Koca tarafından paylaşılan haritada, Türkiye genelinde vaka oranlarının yükseldiği görüldü. Normalleşmenin başladığı Gaziantep’te de vakalardaki yükseliş bir kez daha gözler önüne serildi.

RİSK ARTTI

20-26 Şubat tarihlerini kapsayan İllere Göre Haftalık Vaka Haritasında 100 bin kişide görülen vaka oranı 36,35 olarak açıklanan Gaziantep’te 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde vaka oranı 8 puan yükseldi. 100 bin kişide 44,40 olarak açıklanan vaka oranı ile birlikte Orta riskli iller arasında yer alan Gaziantep, Yüksek Riskli İllerden biri oldu.

“KURALLARA UYALIM”

Bakan Koca tarafından açıklanan İllere Göre Vaka Haritası’nı paylaşan Gaziantep Valisi Davut Gül, vaka sayılarının arttığına dikkat çekti. Vali Gül, “Maalesef vaka sayımız artıyor. Şehir olarak hepimiz üzerimize düşeni yapmazsak bu dışarıda geçirdiğimiz son cumartesimiz olabilir! Nasıl bulaştığı ve nasıl önlem alınacağı belli; çocukların okulu, esnafın işi, gençlerin düğünü gibi konuların düzelmesi için lütfen kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.