Hava Durumu

Erkekler İçin Giyim Tarzına Göre Yüzük ve Kolye Seçimi

Doğru stili seçmek rahat, ruha ve yaşam tarzına yakın kıyafetler bulmak demektir. Aynı zamanda bu stili doğrulayacak takılar seçmek de çok önemlidir. Aksesuar, moda görünümünü tamamlayan bir parçadır ve zevkleri yansıtır.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2021 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2022 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Erkekler İçin Giyim Tarzına Göre Yüzük ve Kolye Seçimi

Doğru stili seçmek rahat, ruha ve yaşam tarzına yakın kıyafetler bulmak demektir. Aynı zamanda bu stili doğrulayacak takılar seçmek de çok önemlidir. Aksesuar, moda görünümünü tamamlayan bir parçadır ve zevkleri yansıtır. Bu gibi detaylar doğru görünümü oluşturmak için önemlidir. Mücevherler, sahibinin karakteri ve bireysel tercihleri hakkında çok şey söyleyemese de bazı fikirler verebilir. Giyim tarzına göre aksesuar seçimi, oluşturulan görüntüyü tamamlar ve kişiye bireysellik verir.

Eski zamanlarda erkeklerin takı takması, özellikle yüzük çok yaygındı. Eski Mısır ve Antik Roma’da erkek yüzükleri önemli bir rol oynuyordu. Şöyle ki yüzük firavunlar, krallar, imparatorlar soylular ve rahipler tarafından takılıyordu. Eski zamanlarda yüzük takmak soyluların işi olduğu için yoksullar sadece onların taktıkları takıları basit bakır yüzüklerle karşılayıp  takıyorlardı.

Moda değişkendir, her zaman yeni trendler ortaya çıkar. Zaman geçtikce dünyada moda başka bir yol almaya başladı. Bir süre erkekler yalnızca alyans takmakla yetindiler. Ama değişen ve gelişen moda, erkeklerde takı kullanımını artırdı. Böylece erkekler modaya uygun giyinmeye ve bu giyim tarzına uygun aksesuarlar takmaya başladılar. Günümüzün tarz erkekleri kendilerine özgü stiller oluşturarak bu stillerini tamamlayacak takılar kullanıyorlar. Aynı zamanda bugün, erkekler için çok takı alternatifleri mevcuttur. Farklı metaller kullanılsa da en yaygın olanı gümüş takılardır.

Erkek gümüş yüzük çeşitlerinde kalıplaşmış yüzükler vardır. Alyanslar, metal işlemeli yüzükler ve taşlı yüzükler. Bu yüzükler giyim stillerine uygun olarak tasarlanabilir. Erkek yüzükleri içerisinde her zaman moda olan alyanslar her giyim tarzına uygundur. Diğer yüzükler gibi alyansların modası hiç geçmez ve sahibi bu yüzüğü takmaktan hiç sıkılmaz. Gelişen modayla ortaya çıkan yeni alyans yüzükler tasarımlarıyla artık sahibinin özel durumunu bildirmekle beraber evli olmayan erkeklerin de parmaklarını süslüyor. Yine klasik ve spor stile uygun tasarlanan erkek gümüş alyans yüzükleri istenilen stile uygun alınıp takılabilir. Ayrıca gümüş, günlük kullanım için her zaman doğru seçimdir.

Erkek modası kadın modası kadar çeşitli ve zengin değildir. Birçok erkek kendi tarzını oluşturmuş ve neye ihtiyaçları olduğunu kendileri çok iyi biliyorlar. Erkek giyimi yaşam tarzlarını yansıtıyor. Gençler sokak veya gündelik stilini tercih ederken iş adamları daha çok takım elbise, gömlek tercih ediyorlar. Çok iddialı ve abartılı yüzükler takım elbiselerle güzel durmayabilir. Aynı zamanda büyük taşlı yüzükler jean ve tshirt’le birlikte takılamaz. Yine her tarza uyacak geometrik desenlerde olan gümüş yüzükler hem işe giderken takılabilir hem de günlük hayatta kullanılabilir. Günümüzde taşlı gümüş erkek yüzükleri de çok kullanılır hale geldi. Ama bu tür yüzükler her tarz giyimle uymayabilir. Günlük kullanım için daha sade küçük taşlı yüzükler tercih edilebilir. Ama büyük taşlara, etkileyici desenlere, motiflere sahip gümüş yüzükler ve tasarım yüzükler yaratıcı mesleklerde olan erkeklerin ellerini süslemesi için iyi bir seçim olabilir. Bu yüzükler daha çok müzisyenlerin ve sanatçıların giyim tarzlarına uyacak şekillerdedir.

Bazı erkekler takı olarak sadece gümüş alyans ve bileklik ya da saat tercih ediyorlar. Ama erkek gümüş kolyeler de günümüzde çok kullanılan takılar içerisinde yer alıyor. Yüzükler gibi kalıplaşmış modelleri olan erkek kolyeler, gümüş zincir kolyeler ve gümüş kolye uçları şeklinde oluyor. Gümüş zincir kolyele bütün tarz giyimlerle takılabilir. Kolye uçluğu olan gümüş kolyeler ise daha çok sokak tarzına, günlük kullanıma uygundur. Ucunda özel motifler olan kolye uçları yine giyim tarzına uyarak aynı zamanda kişinin kendi zevkini ve tarzını yansıtacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.