Hava Durumu

Esnaf ayakta kalmak istiyor!

Koronavirüs (Covid-19) Salgını, esnafı olumsuz etkiledi. Kapalı kalınan süreçte biriken, kredi, çek, senet, kira ödemelerin ertelenmesi başta olmak üzere esnafın ayakta kalmasına yönelik talepler, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a iletildi.  Ticaret Bakanlığı tarafından esnafa yönelik çalışmaların hayata geçirilmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2020 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2020 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnaf ayakta kalmak istiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, salgın döneminde büyük oranda zarar gören esnafın canlandırılması için hazırladığı talepleri Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a  iletti.

Esnafın pandemi sürecinden en çok etkilenen kesim olduğunu dile getiren Palandöken, çözülmesini istedikleri bazı talepleri olduğunu aktardı. Palandöken, "Bunlardan ilki, esnafı rahatlatacak bir adım olan kredi borçlarının tekrar ertelenmesi. Kahvehane ve kıraathanelerde tek kullanımlık örtü, her masaya sıfır oyun kağıdı şartıyla oyun oynanmasına izin verilmeli. Motorlu taşıtlara ticari akaryakıt verilmeli, ÖTV ve KDV kaldırılmalı. Bununla birlikte çek ve senetler de ötelenmeli. Sınavların olduğu saatlerdeki sokağa çıkma kısıtlaması esnasında lokanta ve restoranlara paket servis yapabilme imkanı tanınmalı. Esnafımızın tamamına, çarkların dönmesi için asgari ücret düzeyinde nakit yardımı yapılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

TALEPLERE DESTEK GELDİ

Palandöken tarafından iletilen taleplere Gaziantepli Meslek Odası Başkanlarından da  destek geldi. Esnafın zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Biriği(GESOB) Temsilcileri, kredi boçlarının ertlenmesi, ÖTV ve KDV’nin kaldırılması,  çek ve senet ödemelerini ertelenmesi ve esnafa asgari ücret düzeyinde yapılması gerektiğini belirttiler.

ESNAF ZOR DURUMDA!

Gaziantep’te faaliyet gösteren 30 binden fazla esnafın, pandemi sürecinde büyük zarar gördüğünü ifade eden GESOB temsilcileri, “Esnafımız, büyük zorluklarla mücadele etmek durumunda kaldı. İçişleri Bakanlığı genelgesi ile faaliyetlerine ara verilen işletmelerde, kira ödemeleri başta olmak üzere pek çok ödeme birikmiş durumda. Esnaf, biriken ödeme, kiraların altında ezeliyor.  TESK Başkanı Bendevi Palandöken tarafından Ticaret Bkaanlığına iletilen talepleri destekliyoruz. Esnafın ayakta kalabilmesi için yapılması gerekenler sağlanmalı. Aksi halde esnafın ayakta kalma şansı olmayacaktır.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.