Hava Durumu

Esnaf çıkmazda!

Gaziantep Çorapçılar ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, triko sektöründe yaşanan sıkıntıları anlattı. Pandemi nedeniyle esnafın çıkmaza girdiğini kaydeden Durak, sıkıntıların devam etmesi halinde esnafın yara alacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2021 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2021 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnaf çıkmazda!

Gaziantep sanayisinin temel taşı olan triko sektörü adete can çekişiyor. Yıllardır yaşanan döviz ve sınır krizlerinden olumsuz etkilenen esnaf, Covid-19 Pandemisinin neden olduğu krizden de payını aldı. Genel anlamda dış piyasa çalışan esnaf, pandemi nedeniyle ülkelerin almış olduğu tedbirlerden olumsuz etkilendi. Döviz üzerinden iş yapan esnaf, iç piyasaya satış yaptığında ise zarar ediyor.

“PLANLAMA YAPAMIYORUZ”

Triko esnafının sorunlarını anlatan Gaziantep Çorapçılar ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, esnafın durumunun kötü olduğunu söyledi. Durak, “Virüs korkusu planları alt üst etti. Şu anda esnafımız planlama yapamıyor. Yaptığı planlar alt üst olmuş durumda. Biran önce bu tehlikenin bitmesini bekliyoruz. Aksi takdirde çok büyük sıkıntılar bizi bekliyor olacak. Biz burada üretsek dahi satamadıktan sonra bir işe yaramayacak. O yüzden bu tehlike geçmeden ve sorun ortadan kalkmadan sıkıntı devam edecek” dedi.

İŞLER ALT ÜST OLDU

Açıklamalarını sürdüren Durak, “Gaziantep’te binden fazla işletme var. İplik fabrikaları var. Ütücüsünden diğer sektörlere kadar, nüfusumuzun yüzde 30’una yakınına hitap eden bir sektörüz. Yani virüs tehlikesi nedeniyle ekonomimiz büyük zarar görecek. Şu anda satışta sıkıntı var. Ürün gönderemiyoruz. Asıl sıkıntı önümüzdeki bir iki ayda. Eğer o zamana kadar bu virüsten kurtulamazsak, çok zor günler bizi bekliyor olacak. Geçtiğimiz yıllarda sektör temsilcilerimiz, şimdiden planlamalarını yapmış oluyordu. Şu anda planlama yok. Yapanlarınki de alt üst oldu. Korku ve panik havası var” şeklinde konuştu.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.