Hava Durumu

Esnafın sesini duyun!

Gaziantep Servis İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, esnafın sorunlarının her geçen gün arttığını kaydetti. Esnafın sorununa çözüm üretilmesi için yetkilileri göreve çağıran Özcan, “Esnafımız çok kötü durumda, 7 aydan bu yana hiçbir geliri yok. Ev kirası, geçimi, borçları var. Aylık kazanıp, harcayan esnafımız artık son noktaya geldi. Yetkililerin esnafın durumunu görmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2020 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafın sesini duyun!

Gaziantep Servis İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, servisçi esnafının sorunlarını gazetemize anlattı. 21 Eylül’de açılacak olan okullara yalnızca ilkokul 1.sınıf öğrencilerinin alınacağını, bunlarında yalnızca haftada 1 gün okullara devam edeceğini belirten Özcan, “Böyle bir durumda servis araçlarına ihtiyaç duyulmuyor. Hal böyle olunca 21 Eylül tarihi ile ilgili beklentilerimiz de sona ermiş oldu.  Önümüzdeki süreçte okulların 2021 yılından önce açılacağını düşünmüyoruz.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK GELDİ

Büyükşehir Belediye Meclisinde 4.gündem maddesinde Gaziantep Servis İşletmecileri Odası Başkanlığının dilekçesi doğrultusunda Covid-19 Salgını nedeniyle Mart ayında okulların kapatılması, 2020/2021 eğitim-öğretim yılında kapanma ihtimali göz önünde bulundurularak esnafa destek verilmesi amacıyla belediye tarafından her yıl güzergah izin belgesi olan işletmecilerinden 31.12.2020 tarihine kadar güzergah izin belgesi için müracaat etmeleri halinde ücret alınmaması talebi gündeme gelmişti. Oy birliği ile kabul edilen gündem maddesini değerlendiren Özcan, “Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz. Güzergah izin belgesi için ücret alınmaması ile esnafımıza 350 TL’lik bir destek sağlanmış oldu.”

ESNAFA OSB’DE ÇALIŞMA SÖZÜ VERİLDİ

Gelecek konusunda iyimser olamadıklarını söyleyen Özcan, “Ne yazık ki pandemi sürecinden dolayı önümüzü göremiyoruz. Okulların açılması ile ilgili durum belli değil. 21 Eylül’de belirlenen şartlar altında okulların açılması durumunda hiçbir öğrenci servisi çalışamaz. O nedenle şimdilerde Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne işçi taşıması yapılması konusunda görüşmeler yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. OSB’de çalışan firmalarla da görüşmeler gerçekleştirdik. Okul servisi olarak çalışan servislerimizin OSB’de görev almalarını istedik. 1 Ekim tarihi itibariyle bu yönde çalışmaya başlanacağı belirtildi. Şu anda bekliyoruz. Okulların açılması halinde, servis araçlarımız öğrenci taşımaya devam edecek.”

ESNAF PERİŞAN HALDE…

Esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Özcan, “Esnafımız çok kötü durumda, 7 aydan bu yana hiçbir geliri yok. Ev kirası, geçimi, borçları var. Aylık kazanıp, harcayan esnafımız artık son noktaya geldi. Kimileri evden çıkarılıyor, taksitlerini ödeyemeyenler var. Esnafımızın yüzde 80’i perişan halde, ekmek parası dahi bulamıyorlar. Yetkililerin esnafın durumunu görmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.