Hava Durumu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

Türkiye genelinde 2020 yılında uygulanan konut fiyatlarında Gaziantep, en çok fiyat artışının yaşandığı il oldu. Gaziantep’te konut fiyatları bir yılda yüzde 59.5 oranında arttı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ev sahibi olmak hayal oldu!

2021 yılına girilmesi ile birlikte geçtiğimiz yılın konut satış fiyat istatistikleri de belirlenmiş oldu. Gaziantep’te 2020 yılında satışı yapılan konutların fiyatları bir önceki yıla oranla yüzde 59.5 oranında arttı. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında uygulanan kredi faiz indirimi ile birlikte konut fiyatlarında büyük yükseliş yaşandı. Daha önce 200 bin TL dolaylarında satılan 2+1 konutun fiyatı 300 bin TL’nin üzerine çıktı. 3+1 konutlarda ise fiyatlar daha da arttı. Karataş ve İbrahimli Bölgelerinde 500 bin TL ila 1 milyon TL arasında fiyatlara 3+1 konutların satıldığı görüldü.

KONUT FİYATLARI CEP YAKIYOR!

Satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği il olan Gaziantep’te konut fiyatları cep yaktı. Geçen yıl konut fiyatlarındaki yüzde 59.5 oranında artış ile Gaziantep ilk sırada yer aldı. Geçen yıl içinde Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarının en çok arttığı il Gaziantep oldu.

REKOR GAZİANTEP’İN…

Yılın ilk 3 ayında Gaziantep ortalama yüzde 18 artış ile en çok artışın olduğu il olarak 1. sırada yer alırken, pandemi sürecinin etkilerinin yansımaya başladığı aylardan itibaren konut satışlarında artış rekoru Gaziantep’in oldu. Gaziantep, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdi. Gaziantep'te geçen yıl konut fiyatları yüzde 59.5 oranında artış gösterirken, Gaziantep’i Sakarya, Karaman, Antalya, Eskişehir, Muğla takip etti.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.