Hava Durumu

Günlük vaka sayısı 600!

Korona virüs Salgını ile mücadele ülke genelinde devam ederken, Gaziantep’te 1 Temmuz tarihinde başlayan Normalleşme Sürecinin başından bu yana ilk kez vaka sayıları geriledi. 100 bin kişi görülen vaka oranının 214’e gerilmesi ile birlikte az da olsa nefes alırken, kentte günlük vaka oranının 600 olduğu ve yoğun bakımlarda doluluk oranlarının yüzde 70’lerde olduğu öğrenildi. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, insanların kurallara uymamaya devam etmesi halinde Ekim ayında vaka artışları yaşanabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2021 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2021 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Günlük vaka sayısı 600!

Korona virüs Salgını ile mücadele devam ediyor. Gaziantep’te de süren salgınla mücadelede, her gün ortalama 10 kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 100 bin kişide görülen vaka oranının 214’lere gerilediği kentte, yoğun bakım doluluk oranları ise yüzde 70 seviyesinde. Kentteki tehlikeli manzara devam ederken, aşı çalışmalarında Mavi Kategoriye geçiş hedefleniyor.

OKULLARDA AŞILAMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

1’inci doz aşılmada 1 milyon 125 bin sayısı ile mavi, 2’inci doz aşılmada ise 812 bin aşı sayısı ve yüzde 60 oranı ile turuncu kategoride yer alan Gaziantep’te okullarda 12 yaş üzeri öğrencilere aşılama dönemi başlıyor. 12 yaş üzeri öğrencilere ailelerinden alınacak onay ile aşılama işlemi okullarda yapılacak.

AİLELERİN ONAYI ALINACAK

Bu kapsamda, Okul Müdürleri ailelere çocuklarını aşı yaptırıp yaptırmayacaklarını sorarak, aşı için onay alacak. İzin verilen 12 yaş üstü öğrenciler planlanan takvim ile okullarda aşılarını yaptırabilecek. Okul Müdürleri aracılığıyla öğrencilerin ailelerinden alınacak onayla birlikte Gaziantep’te aşılama oranın yükseleceği ve kısa sürede 2. Doz aşılmada da Gaziantep’in mavi kategoride bulunan iller arasında yer alacağı belirtildi.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 600!

Günlük vaka sayısının binli rakamlardan 600’lere kadar gerilediği, hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 70’lerde seyrettiği Gaziantep’te, korona virüs nedeniyle günlük vefat edenlerin sayısının ortalama 10 olduğu kaydedildi. Sokaklardaki yoğunluğa rağmen vaka sayılarının gerilemesinin sevindirici olduğu Gaziantep’te okullarda öğrencilere önümüzdeki hafta başlatılacak olan aşılama ile kışın daha rahat geçirilmesi hedefleniyor.

EKİM AYINA DİKKAT!

Gaziantep’in durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, kentte vatandaşların kurallara uymaması nedeniyle vaka artışları yaşandığını, böyle devam etmesi halinde Ekim ayının sıkıntılı geçeceğini söyledi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.