Hava Durumu

Havuz sistemine geçiş başladı…

Gaziantep Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, 184 özel halk otobüsünün ‘Havuz Sistemine’ geçişi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2019 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2019 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Havuz sistemine geçiş başladı…

Gaziantep Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, 184 özel halk otobüsünün  ‘Havuz Sistemine’ geçişi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Gaziantep ulaşımında görev alan Özel Halk Otobüslerinin Havuz Sistemine dahil edilmesi için çalışma başlatıldı. Sisteme ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, Havuz Sisteminin ulaşıma kalite getireceğini belirtti.  Dündar, “Bu sistemle birlikte araçlara özel kameralar daha önceden yerleştirilmişti. Kameralar hem güvenlik hem denetim amaçlı kullanılacak. Araçlardaki olumsuzluklar güvenlik amaçlı olarak izlenecek ve çözüm üretilecek. Ayrıca araçların takibi kontrol altına alınacak ve toplam 184 otobüsteki hareket, seyir ve doluluk oranı an ve an izlenebilir hale getirilecek. Böylelikle toplu ulaşımdaki en küçük olumsuzluğun tespiti, araçların duraklara belirli saatlerde varıp varmadığı da kontrol altına alınmış olacak. Araçların durakta yatmaları da, tam gaz gitmeleri de sona erecek.”

“SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

Birçok ilde de bu sistemin başarı ile uygulandığını da kaydeden Dündar, “Havuz sistemi diğer illerde epey zamandır uygulanıyor. Havuz sistemi sayesinde müşteri kapma yarışı sona erecek ve yolcu sayısı artacak. Sistem sayesinde araçlar belirli bir sıra ile hatlarda çalışacak ve adil bir gelir dağılımı olacak. Yolcu sayısına göre değil, çalışılan süreye, performansa göre kazanç elde edilecek. Havuz sisteminde yolcuyu kimin taşıdığının önemi kalmıyor. Yolcuyu sistem taşıyor ve sistemden herkes performansı kadar ücret alıyor. Bireysel işletmecilik değil, kurumsal bir işletmecilik ön planda. Yolcuyu hangi aracın taşıdığının bir önemi yok. Hedefimiz, toplu ulaşım araçlarını tercih edilebilir yapmak. Vatandaşların özel araçlarını kullanmaları yerine toplu taşımayı özendirmeye çalışıyoruz. Havuz sistemiyle ilgili geçiş sürecimiz devam ediyor. Bu sistem faaliyete geçtiğinde bunun kalitesini ciddi anlamda hissedeceğiz” dedi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.