Hava Durumu

“İş bulma umudunu kaybediyorlar!”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çeliktürk, Her üç mühendis, mimar ve şehir plancısından birinin işsiz olduğunu, mezun olmayı bekleyen öğrencilerin mesleklerini yapma umutlarının tükendiğini ve istihdam politikalarının kamunun ihtiyacına göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2021 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“İş bulma umudunu kaybediyorlar!”

 

Türkiye’de, yanlış eğitim politikaları sonucu hemen her ilde açılan üniversiteler sonrası, lisans mezunu öğrencilerin sayısı büyük oranda arttı. Son 10 yılda uygulanan yanlış politikalar ile birlikte ortaya çıkan bu tablo, Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı mezunlarını da etkiledi. Artan mezun sayısı ile birlikte bu mesleklerde işsiz sayısı arttı.

“ÜÇ MÜHENDİS, MİMAR VE ŞEHİR PLANCISINDAN BİRİ İŞSİZ”

Her üç mühendis, mimar ve şehir plancısından birinin işsiz olduğunu kaydeden İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çeliktürk, mezunların mesleklerini yapma umutlarının tükendiğini kaydetti. Çeliktürk, “Lisans mezunu işsizlerin yüzde 22,7’si meslektaşımız. Her 3 mühendis, mimar ve şehir plancısından 1’i işsiz. Mezun olmayı bekleyen öğrenci arkadaşlarımızın mesleklerini yapma umutları tükeniyor.”

“KAMUNUN İHTİYACINA GÖRE DÜZENLENMELİ”

İstihdam politikalarının kamunun ihtiyacına göre yapılması gerektiğini kaydeden Çeliktürk, “Mühendis, mimar ve şehir plancıları istihdam politikaları sermayenin değil, kamunun ihtiyacına göre düzenlenmeli. Kamuda istihdam artırılmalıdır. Türkiye’nin mühendisleri, mimarları, şehir plancılarını kaybetme lüksü yok. Ülkemizin nitelikli emeğini yurtdışına göç ettiren çaresizliği kabul etmiyoruz. Binlerce meslektaşımızın iş bulma umudu yok. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının iş bulamaması, ülkemizin üretimden, kalkınmadan, gelişmeden koptuğunun bir kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.