Hava Durumu

Kaçak kömür satışı artıyor…

Gaziantep’te son yıllarda hızla artan fon kömür dağıtımı ve kaçak kömürlerin kullanımı hava kirliliğini arttırdı. Hava kirliliğinin artmasından şikayetçi olan vatandaşlar ise vakıf kömürlerinin kalitesinin arttırılması ve özellikle de korsan satışları yapılan kaçak kömürler üzerine denetimlerin sıklaştırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2019 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2019 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kaçak kömür satışı artıyor…

Avrupa’nın havası en kirli şehirleri arasında yer alan Gaziantep’te, hava kirliliği sorunu her geçen gün artıyor. Kent genelinde yoğun nüfus, trafik, sanayi ve kalitesiz kömür kullanımı nedeniyle yaşanan hava kirliliği sorunu, vatandaşlarında tepkilerine neden oldu. Hava kirliliğini kış ayında arttıran en büyük etkenlerin başında dar gelirli vatandaşlara dağıtılan vakıf kömürleri geliyor. Vakıf kömürlerinin kalite olarak düşük olması ve yüksek oranda karbondioksit gaz yayılımı yapması ile Gaziantep’in hava kirliliği önemli oranda artış gösteriyor.

DENETİMLER ARTTIRILMALI

Hava kirliliğini arttıran diğer bir önemli etken ise şehre bir şekilde girişi yapılan kaçak ve korsan kömür satışlarının atmasına bağlı olarak gerçekleşiyor. Kış ayının gelmesi ile şehre kaçak yollarla sokulan korsan kömürler hem hava kirliliğini çok büyük oranda etkiliyor hem de evde kullanımı ile vatandaşların hayatını riske atıyor. Korsan kömür satıcılarının tuzağına düşen vatandaşlar ise çözüm için destek beklerken bu tür kaçak kömür satışlarının şehre sokulmaması için yetkililere daha  fazla denetim yapılması hususunda çağrıda bulundu. Denetimlerin sıklaştırmasının sağlanması durumunda kaçak kömür satışlarında önemli bir azalma sağlanarak hava kirliliğinde de düşüş sağlanabilecek.

VATANDAŞ KANDIRILIYOR

Kaçak kömür satışı yapan sözde esnaflar, vatandaş mağduriyetlerini de gündeme getiriyor. Vatandaşları ucuz yollu kömür diyerek kandıran korsanlar yine vatandaşların parasını aldıktan sonra ya tamamen ortadan kayboluyorlar ya da kalitesiz ürünlerinin ardında durmadıkları için vatandaş mağduriyeti yaşatıyorlar. Vatandaşlar bu tür korsan tuzaklarına düşmemek için denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini dile getirdi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.